Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

De plannen voor meer kernenergie in Zeeland hebben gevolgen voor de regio. De exacte gevolgen zijn nog niet duidelijk. Ondanks deze onduidelijkheid wil de provincie de Zeeuwen nu al betrekken bij de ontwikkelingen. 

Thema’s

De online consultatie bestaat uit twee rondes. ‘Meedoen is anoniem.’ Vandaag start ronde één met drie vragen. Vanaf 16 oktober start ronde twee waarin inwoners kunnen reageren op de inbreng van eerdere deelnemers. ‘Deelnemen kan aan een van de twee rondes, maar ook aan beide.

De vragen gaan in op wat Zeeuwen waarderen aan Zeeland en zijn gebaseerd op de vier ambities uit de Zeeuwse Omgevingsvisie. Deze thema’s zijn: Uitstekend wonen, werken en leven in Zeeland, Balans in de grote wateren en het landelijk gebied, Een duurzame en innovatieve economie en Klimaatbestendig en CO2-neutraal Zeeland. ‘Deelnemers aan de consultatie kunnen aangeven op welk thema volgens hen nog éxtra moet worden ingezet als de huidige kerncentrale langer open blijft en er twee bijkomen.’

Terugkoppeling

De resultaten van deze consultatie zijn later te vinden op www.zeeland.nl/kernenergie, de website waarop alle informatie over dit onderwerp samenkomt. Voor het pakket kansen en voorwaarden dat de Provincie aan het Rijk gaat voorleggen wordt ook eerder opgehaalde informatie van Zeeuwse bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere overheden meegenomen. Zeeuwse jongeren tussen 12 en 23 jaar kunnen zich opgeven voor een denktanksessie over dit onderwerp op donderdag 19 oktober van 16.30 tot 19.00 uur. Aanmelden kan via https://fd9.formdesk.com/provinciezeeland/denktanksessie-kernenergie.

Inloopbijeenkomsten door heel Zeeland

Inwoners die moeite hebben met het invullen van de digitale consultatie kunnen terecht bij een inloopbijeenkomst bij hen in de buurt. Opgeven is niet nodig, inlopen kan tussen 16.00 en 20.00 uur:

Terneuzen: Bibliotheek Terneuzen, Bellevue 1, 4531 DD Terneuzen, Zalen: Bootsman en Matroos, op maandag 9 oktober.Middelburg: Provinciehuis, Abdij 6, 4331 BK Middelburg, op maandag 9 oktober.Zierikzee: Gemeentehuis Schouwen-Duiveland, Laan van Sint Hilaire 2, 4301 SH Zierikzee, Burgerzaal, op dinsdag 10 oktober.Goes: locatie volgt, op woensdag 11 oktober.Tholen: Sport- En Gemeenschapscentrum Meulvliet, Zoekweg 8, 4691 HT Tholen, op woensdag 11 oktober.

Inwoners kunnen hun mening geven via www.zeeland.nl/kernenergie.


Meer uit Beveland

Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

8 uur geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

15 uur geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

17 uur geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

1 dag geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

2 dagen geleden
Informatiebijeenkomsten in Oudelande en Borssele over grote dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

OUDELANDE/BORSSELE - Waterschap Scheldestromen houdt deze maand twee informatiebijeenkomsten over de grote dijkversterking langs de Westerschelde in de Zak van Zuid-Beveland. Op donderdag 23 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis D'n Ostpit in Oudelande en op woensdag 29 mei is de tweede, in dorpshuis Vijverzicht in Borssele. 

2 dagen geleden
Meisje (14) overleden na ongeluk op A58 bij Goes

GOES - Het 14-jarige meisje dat zondagavond zwaargewond raakte bij een verkeersongeval op de snelweg A58 bij Goes is overleden. Dat maakt de politie dinsdag bekend.

2 dagen geleden