Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

MIDDELBURG - De provincie maakt twee miljoen euro vrij voor steun aan het Zeeuwse bedrijfsleven.

“Hoewel de financiële gevolgen nog niet te duiden zijn, staat wel vast dat het coronavirus een enorme impact op tal van sectoren heeft”, laat het college van Gedeputeerde Staten weten bij het verschijnen van de voorjaarsnota, een financiële vooruitblik.

Het college denkt dat ze minder uitgaven heeft of budgetten moet overhevelen naar volgend jaar, omdat projecten en activiteiten niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Aanvulling

De twee miljoen euro die de provincie daardoor beschikbaar kan stellen zijn een aanvulling op de maatregelen van het Rijk. Na de zomer kijkt het college of de twee miljoen euro genoeg is of dat er meer nodig is. Verder wil de provincie met duurzame investeringen de economie straks weer op gang helpen.

Samenwerking

Voor dit soort investeringen is een bedrag van achttien miljoen euro opgenomen in de voorjaarsnota. Het gaat naar knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid, cofinanciering van Europese subsidies en er komt één miljoen euro vrij om de samenwerking met de Universiteit van Gent te versterken in het onderwijsprogramma Campus Zeeland. Verder is er geld voor projecten die passen in de Regionale Energiestrategie. Hier bovenop is er zes miljoen euro beschikbaar voor jaarlijkse uitgaven, zoals de restauratie van historisch erfgoed en maatregelen rondom biodiversiteit en groenbeheer.

Meer uit Reimerswaal

Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

18 uur geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

21 uur geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

1 dag geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

1 dag geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

1 dag geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

2 dagen geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

3 dagen geleden