Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

MIDDELBURG - De provincie maakt twee miljoen euro vrij voor steun aan het Zeeuwse bedrijfsleven.

“Hoewel de financiële gevolgen nog niet te duiden zijn, staat wel vast dat het coronavirus een enorme impact op tal van sectoren heeft”, laat het college van Gedeputeerde Staten weten bij het verschijnen van de voorjaarsnota, een financiële vooruitblik.

Het college denkt dat ze minder uitgaven heeft of budgetten moet overhevelen naar volgend jaar, omdat projecten en activiteiten niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Aanvulling

De twee miljoen euro die de provincie daardoor beschikbaar kan stellen zijn een aanvulling op de maatregelen van het Rijk. Na de zomer kijkt het college of de twee miljoen euro genoeg is of dat er meer nodig is. Verder wil de provincie met duurzame investeringen de economie straks weer op gang helpen.

Samenwerking

Voor dit soort investeringen is een bedrag van achttien miljoen euro opgenomen in de voorjaarsnota. Het gaat naar knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid, cofinanciering van Europese subsidies en er komt één miljoen euro vrij om de samenwerking met de Universiteit van Gent te versterken in het onderwijsprogramma Campus Zeeland. Verder is er geld voor projecten die passen in de Regionale Energiestrategie. Hier bovenop is er zes miljoen euro beschikbaar voor jaarlijkse uitgaven, zoals de restauratie van historisch erfgoed en maatregelen rondom biodiversiteit en groenbeheer.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

1 dag geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

2 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

2 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

3 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

4 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

4 dagen geleden