Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

Provincie steunt Zeeuws bedrijfsleven in ieder geval met twee miljoen euro

MIDDELBURG - De provincie maakt twee miljoen euro vrij voor steun aan het Zeeuwse bedrijfsleven.

“Hoewel de financiële gevolgen nog niet te duiden zijn, staat wel vast dat het coronavirus een enorme impact op tal van sectoren heeft”, laat het college van Gedeputeerde Staten weten bij het verschijnen van de voorjaarsnota, een financiële vooruitblik.

Het college denkt dat ze minder uitgaven heeft of budgetten moet overhevelen naar volgend jaar, omdat projecten en activiteiten niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Aanvulling

De twee miljoen euro die de provincie daardoor beschikbaar kan stellen zijn een aanvulling op de maatregelen van het Rijk. Na de zomer kijkt het college of de twee miljoen euro genoeg is of dat er meer nodig is. Verder wil de provincie met duurzame investeringen de economie straks weer op gang helpen.

Samenwerking

Voor dit soort investeringen is een bedrag van achttien miljoen euro opgenomen in de voorjaarsnota. Het gaat naar knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid, cofinanciering van Europese subsidies en er komt één miljoen euro vrij om de samenwerking met de Universiteit van Gent te versterken in het onderwijsprogramma Campus Zeeland. Verder is er geld voor projecten die passen in de Regionale Energiestrategie. Hier bovenop is er zes miljoen euro beschikbaar voor jaarlijkse uitgaven, zoals de restauratie van historisch erfgoed en maatregelen rondom biodiversiteit en groenbeheer.

Meer uit Beveland

Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

15 uur geleden
Schoon genoeg van al dat zwerfafval?

BORSELE - Op zaterdag 2 maart van 13.00-15.00 uur stropen in heel Zeeland honderden vrijwilligers weer de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe jij mee?

16 uur geleden
Feyenoorders geven basketbalclinic in Goes

GOES - Vier profs van Feyenoord gaven woensdag bij basketbalvereniging Volharding in Goes een clinic aan de jeugd. De Goese club heeft veel jeugd en het aantal afwezige leden was woensdag op één hand te tellen. Zowel de pro's uit Rotterdam als de Volharding-jeugd kijkt terug op een geslaagde avond.

16 uur geleden
Noëlla is klantadviseur: 'Belangrijk dat je je kunt inleven in cliënt'

GOES - Bellen, bellen, bellen. Dat is het hoofdingrediënt van een werkdag van Noëlla (26). Sinds drieënhalf jaar is ze klantadviseur bij UWV in Goes. Zodra ze klaarzit met haar laptop en headset is ze voorbereid op de meest uiteenlopende vragen. Die variatie in haar werk spreekt Noëlla aan. "Het is fijn om cliënten goed te kunnen helpen of te kunnen geruststellen", vertelt Noëlla. "Daardoor ga ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis."

19 uur geleden
Nachtelijke inzet traumahelikopter in Eisenhowerstraat Goes

GOES - Hulpverleners, onder wie een traumateam, zijn in de nacht van zondag op maandag toegesneld na een melding van een medische noodsituatie in Goes.

22 uur geleden
Kloetinge moet creatief omspringen met beschikbare ruimte

KLOETINGE - V.V. Kloetinge heeft sinds kort een vernieuwingsplan doorgezet om de ruimte die ze heeft te optimaliseren en daarmee de voetbalkwaliteit voor de leden te waarborgen. De vereniging steeg in de afgelopen vijf jaar met ongeveer dertig procent naar ruim elfhonderd leden. Dat vraagt om uitbreiding, maar op een plek waar niet meer uitgebreid kan worden, moet je in andere oplossingen denken. 

1 dag geleden
Auto's van dijk bij ongeval kruising Ovezandseweg met de Kruipuitsedijk

OUDELANDE- Twee personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat hun auto's met elkaar in botsing waren gekomen en vervolgens naast de dijk belandden. Dit gebeurde op de kruising van de Ovezandseweg met de Kruipuitsedijk. De beide slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

1 dag geleden