Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie overlegt met branche over tandartstekort

Provincie overlegt met branche over tandartstekort

VLISSINGEN - De provincie Zeeland spreekt met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) over de aanpak van het tandartsentekort in Zeeland. De provincie hoopt dat de KNMT aansluit bij de aanpak van zorgorganisaties om samen professionals aan te trekken.

Dit laten Gedeputeerde Staten (GS) van Zeeland dinsdag weten op vragen van PVV Zeeland. GS stellen de zorg van die partij, dat tandartszorg bijna niet meer is gegarandeerd, te delen. ‘Zeeland heeft de hoogste tandartsratio, het aantal inwoners per tandarts, van alle provincies in Nederland, namelijk 2.685 in 2018’, laten GS weten.

Pensioen

Het tandartstekort is een landelijk probleem. Dat wordt onder meer veroorzaakt door de ouder wordende beroepsgroep. ‘Het aanbod aan tandheelkundigen is beperkt, omdat het aantal opleidingsplaatsen wettelijk is begrensd. Jaarlijks betreden ongeveer 240 tandartsen de arbeidsmarkt, terwijl er zo’n 300 met pensioen gaan.’

Vakantieregio

GS zijn het met de PVV eens dat Zeeland beter op de kaart moet worden gezet als vestigingsregio. ‘Zeeland staat vooral bekend als vakantieregio en minder bekend als vestigingsregio’, erkennen GS. ‘Dat geldt voor allerlei beroepsgroepen, dus ook voor tandartsen.’

Verleiden

Daarom werkt de provincie ook aan het versterken van het imago van Zeeland als vestigingsplaats, benadrukken GS. Zo is het platform www.zeelandlandinzee.nl gelanceerd om mensen te verleiden om in Zeeland te komen wonen en werken. Hierbij zijn onder meer vijftien zorgorganisaties aangesloten. Zij bundelen hun krachten om hoger opgeleiden aan te trekken om in Zeeland aan de slag te gaan. In eerste instantie gaat het om medisch specialisten en huisartsen. Volgens GS is de KNMT enthousiast over deze gezamenlijke aanpak. ‘De KNMT zou graag aanhaken. Er zijn gesprekken over onder meer het uitwerken van een samenwerkingsvorm en de bereidheid van de KNMT om hiervoor geld en mankracht in te zetten.’

Meer uit Vlissingen

Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

1 uur geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

8 uur geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

10 uur geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

1 dag geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

2 dagen geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

3 dagen geleden