Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie onderzoekt reisgedrag van studenten in Zeeland

Provincie onderzoekt reisgedrag van studenten in Zeeland

MIDDELBURG - De provincie kijkt naar het reisgedrag van studenten in Zeeland.

Deze week is een onderzoek van start gegaan onder leerlingen van Scalda Groen in Goes. “We hebben bewust voor deze studenten gekozen, omdat zij vanuit alle hoeken en gaten in de provincie naar Goes komen”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas.

De studenten hebben toestemming moeten geven om zich via een app op hun smartphone anoniem te laten volgen. Zij kunnen ook feedback geven op de reizen.

Aansluiten

Met de reisgegevens wil de provincie meer inzicht krijgen in hun behoefte aan openbaar vervoer en eventuele knelpunten. “Wij willen ons aanbod daarop aansluiten, zodat we de omslag kunnen maken van aanbodgestuurd vervoer naar iets wat meer op vraag en data is gericht.” De provincie denkt bijvoorbeeld aan deelauto’s, leenfietsen en een app om te carpoolen.

Zomer

Ze verwacht de eerste uitslagen voor de zomer. Op basis daarvan gaat het provinciebestuur in gesprek met studenten en breidt ze het onderzoek eventueel uit naar andere onderwijsinstellingen. Alle oplossingen die uit het onderzoek voortkomen moeten uiteindelijk samenkomen in een mobiel platform waar alle Zeeuwen hun reis kunnen plannen. “Niet alleen naar school, maar ook naar het werk, de sportvereniging en een avondje uit. Daarom volgen we de studenten ook buiten schooltijd.”

Het onderzoek is mede mogelijk door een bijdrage uit de Regio Deal Zeeland.

Meer uit Middelburg

BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

10 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

11 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

3 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

3 dagen geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

3 dagen geleden