Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie laat ‘explosieve’ groei aantal inwoners onderzoeken

Provincie laat ‘explosieve’ groei aantal inwoners onderzoeken

MIDDELBURG - De provincie laat de explosieve groei van het aantal inwoners van Zeeland onderzoeken. 

Vorig jaar kwamen er zo’n 1800 mensen bij, veel meer dan in voorgaande jaren. De groei was het grootst in de Oosterschelderegio. “Is het structureel of incidenteel vanwege de coronacrisis?” noemt gedeputeerde Dick van der Velde één van de belangrijkste onderzoeksvragen. 

Prognoses

Als de groei komt door de toename van het thuiswerken en deze aanhoudt, dan is er wellicht reden om de bevolkingsprognoses, waarop veel provinciaal beleid is gestoeld, bij te stellen. “We willen mensen ook verleiden om naar hier te komen.” Daarom wordt er ook gekeken naar de woonwensen van thuiswerkers. 

Resultaten

I&O Research voert het onderzoek uit. Van der Velde verwacht de resultaten in april. De provincie stelt elke drie jaar een nieuwe bevolkingsprognose vast. Ten opzichte van de laatste voorspelling in 2019 zijn er in werkelijkheid 925 inwoners meer bijgekomen. De nieuwe prognose komt in de eerste maanden van 2022. 

Internet

Naast een mooie woning is het voor thuiswerkers belangrijk dat er goede internetverbindingen zijn. In dat verband is het goed dat zowel KPN als Deltafiber bezig is het netwerk te verglazen, zegt het college van Gedeputeerde Staten. Ze heeft nog wel zorgen over de buitengebieden. De provincie komt binnenkort met een plan om daar beweging in te krijgen.   

Meer uit Reimerswaal

Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

1 dag geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

1 dag geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

2 dagen geleden
Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

3 dagen geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

4 dagen geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

4 dagen geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

5 dagen geleden