Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie laat ‘explosieve’ groei aantal inwoners onderzoeken

Provincie laat ‘explosieve’ groei aantal inwoners onderzoeken

MIDDELBURG - De provincie laat de explosieve groei van het aantal inwoners van Zeeland onderzoeken. 

Vorig jaar kwamen er zo’n 1800 mensen bij, veel meer dan in voorgaande jaren. De groei was het grootst in de Oosterschelderegio. “Is het structureel of incidenteel vanwege de coronacrisis?” noemt gedeputeerde Dick van der Velde één van de belangrijkste onderzoeksvragen. 

Prognoses

Als de groei komt door de toename van het thuiswerken en deze aanhoudt, dan is er wellicht reden om de bevolkingsprognoses, waarop veel provinciaal beleid is gestoeld, bij te stellen. “We willen mensen ook verleiden om naar hier te komen.” Daarom wordt er ook gekeken naar de woonwensen van thuiswerkers. 

Resultaten

I&O Research voert het onderzoek uit. Van der Velde verwacht de resultaten in april. De provincie stelt elke drie jaar een nieuwe bevolkingsprognose vast. Ten opzichte van de laatste voorspelling in 2019 zijn er in werkelijkheid 925 inwoners meer bijgekomen. De nieuwe prognose komt in de eerste maanden van 2022. 

Internet

Naast een mooie woning is het voor thuiswerkers belangrijk dat er goede internetverbindingen zijn. In dat verband is het goed dat zowel KPN als Deltafiber bezig is het netwerk te verglazen, zegt het college van Gedeputeerde Staten. Ze heeft nog wel zorgen over de buitengebieden. De provincie komt binnenkort met een plan om daar beweging in te krijgen.   

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 dag geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

1 dag geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

1 dag geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

2 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

2 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

3 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

3 dagen geleden