Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie heeft goede hoop dat expositie over WOII alsnog op reis kan

Provincie heeft goede hoop dat expositie over WOII alsnog op reis kan

MIDDELBURG - De provincie hoopt dat de Vrijheidsboulevard alsnog op reis kan.

Het is een tentoonstelling in containers over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zeeland en de Slag om de Schelde in het bijzonder.

Hij was tijdens de opening van het herdenkingsjaar 75 jaar bevrijding in Terneuzen te zien. Vanwege de kosten kon de provincie hem in Terneuzen maar één dag laten staan.

Verklaring

Onlangs viel nog een ton vrij om ook dit jaar het een en ander aan 75 jaar vrijheid te doen. “We kijken nu waar en hoe de Vrijheidsboulevard een plek kan krijgen”, zegt gedeputeerde Anita Pijpelink. Ze hoopt op steun van het vfonds met wie ze binnenkort een intentieverklaring tekent om ‘te investeren in het herdenken, vieren en koesteren van 75 jaar vrijheid’.

Zeeland is één van de laatste provincies die zo’n overeenkomst heeft met het vfonds. “We hopen dat het fonds ons kan ondersteunen, zowel met geld als met ideeën.”

Meer uit Beveland

Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

9 uur geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

1 dag geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

1 dag geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

1 dag geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

2 dagen geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

2 dagen geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

2 dagen geleden