Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

MIDDELBURG - De provincie geeft maximaal 5000 euro aan mensen of ondernemers die een groen dak willen aanleggen.

Groene daken kunnen helpen tegen wateroverlast, hittestress en droogte. Een groen dak bestaat uit waterbergende planten of struiken en er kunnen zonnepanelen of bomen op staan. Groene daken zorgen dat de waterafvoer vertraagt en het riool minder wordt belast. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer. Bovendien zijn ze gunstig voor de biodiversiteit. “We merken dat we te maken hebben met extremer weer”,  zegt gedeputeerde Anita Pijpelink. “Lange en intense perioden van droogte en hitte worden steeds vaker afgewisseld met hevige regenoverval en wateroverlast. Daar willen we op voorbereid zijn. Zeeuwen kunnen ook zelf een steentje bijdragen, door hun eigen woonomgeving klimaatbestendig in te richten.”

November

Mensen, ondernemers en verenigingen van eigenaren die hun dak willen bekleden met planten, kunnen maximaal 5000 euro subsidie krijgen. De provincie heeft 165.000 euro uitgetrokken voor de regeling. De subsidie aanvragen kan van 6 april tot en met 15 november.

Wie een bijdrage krijgt, moet het groene dak binnen zes maanden daarna aanleggen. Meer informatie staat op www.zeelandverandertmee.nl.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Jurgen: 'Dit vak leer je niet op de middelbare school' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jurgen van Keulen.

11 uur geleden
Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Tholen. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

1 dag geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

1 dag geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

1 dag geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

1 dag geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

2 dagen geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

2 dagen geleden