Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

MIDDELBURG - De provincie geeft maximaal 5000 euro aan mensen of ondernemers die een groen dak willen aanleggen.

Groene daken kunnen helpen tegen wateroverlast, hittestress en droogte. Een groen dak bestaat uit waterbergende planten of struiken en er kunnen zonnepanelen of bomen op staan. Groene daken zorgen dat de waterafvoer vertraagt en het riool minder wordt belast. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer. Bovendien zijn ze gunstig voor de biodiversiteit. “We merken dat we te maken hebben met extremer weer”,  zegt gedeputeerde Anita Pijpelink. “Lange en intense perioden van droogte en hitte worden steeds vaker afgewisseld met hevige regenoverval en wateroverlast. Daar willen we op voorbereid zijn. Zeeuwen kunnen ook zelf een steentje bijdragen, door hun eigen woonomgeving klimaatbestendig in te richten.”

November

Mensen, ondernemers en verenigingen van eigenaren die hun dak willen bekleden met planten, kunnen maximaal 5000 euro subsidie krijgen. De provincie heeft 165.000 euro uitgetrokken voor de regeling. De subsidie aanvragen kan van 6 april tot en met 15 november.

Wie een bijdrage krijgt, moet het groene dak binnen zes maanden daarna aanleggen. Meer informatie staat op www.zeelandverandertmee.nl.

Meer uit Vlissingen

Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de haven van Vlissingen werd afgelopen zaterdagmiddag, 30 september, een grote drugsvangst gedaan. Er werd maar liefst 380 kilo cocaïne in beslag genomen, verdeeld over twee verschillende locaties: aan boeien op zee en in een loods op het havengebied.

5 uur geleden
Gewonde motorongeluk A58 Vlissingen is 31-jarige man uit Zwartewaal

VLISSINGEN – De motorrijder die gisterenavond ernstig gewond raakte bij een ongeval op de A58 bij Oost-Souburg is een 31-jarige man uit Zwartewaal.

6 uur geleden
Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

3 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

3 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de fracties van SGP, SP en GroenLinks, die daar in juli een motie over hebben ingediend.

4 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

4 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

4 dagen geleden