Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

Provincie betaalt tot 5000 euro mee aan de aanleg van een groen dak

MIDDELBURG - De provincie geeft maximaal 5000 euro aan mensen of ondernemers die een groen dak willen aanleggen.

Groene daken kunnen helpen tegen wateroverlast, hittestress en droogte. Een groen dak bestaat uit waterbergende planten of struiken en er kunnen zonnepanelen of bomen op staan. Groene daken zorgen dat de waterafvoer vertraagt en het riool minder wordt belast. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer. Bovendien zijn ze gunstig voor de biodiversiteit. “We merken dat we te maken hebben met extremer weer”,  zegt gedeputeerde Anita Pijpelink. “Lange en intense perioden van droogte en hitte worden steeds vaker afgewisseld met hevige regenoverval en wateroverlast. Daar willen we op voorbereid zijn. Zeeuwen kunnen ook zelf een steentje bijdragen, door hun eigen woonomgeving klimaatbestendig in te richten.”

November

Mensen, ondernemers en verenigingen van eigenaren die hun dak willen bekleden met planten, kunnen maximaal 5000 euro subsidie krijgen. De provincie heeft 165.000 euro uitgetrokken voor de regeling. De subsidie aanvragen kan van 6 april tot en met 15 november.

Wie een bijdrage krijgt, moet het groene dak binnen zes maanden daarna aanleggen. Meer informatie staat op www.zeelandverandertmee.nl.

Meer uit Reimerswaal

Storm rukt dakdelen los van tankstation A58 bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zondagavond is de brandweer van Krabbendijke gealarmeerd voor een melding van stormschade bij tankstation de Voetpomp langs de snelweg A58 bij Krabbendijke.

8 uur geleden
Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

1 dag geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

1 dag geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

2 dagen geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

3 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

3 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

4 dagen geleden