Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie beslist op 16 december over aanpak Zanddijk en Molendijk bij Yerseke

Provincie beslist op 16 december over aanpak Zanddijk en Molendijk bij Yerseke

YERSEKE - Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland hebben het ontwerp voor het verbeteren van de Zanddijk en Molendijk (N673) tussen de snelweg A58 en Yerseke vastgesteld. 

‘In dit ontwerp zijn verbetervoorstellen vanuit gesprekken met de omgeving en moties vanuit Provinciale Staten verwerkt’, laat de provincie Zeeland donderdag weten. Het vernieuwde ontwerp gaat nu weer naar Provinciale Staten (PS), die het samen met de kredietaanvraag voor het miljoenenproject, in hun vergadering van vrijdag 16 december behandelen.

Druk en onveilig

De drukke, smalle en bochtige N673 moet veiliger gemaakt worden. ‘De huidige weg wordt aangepakt, waarbij verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer prioriteit zijn. Door onder meer het verbreden en herinrichten van de Zanddijk en Molendijk, de aanleg van fietstunnels, een spoorviaduct en een nieuwe ontsluitingsweg naar bedrijventerrein Olzendepolder en een vrachtwagenverbod op de Molendijk, ontstaat een toekomstbestendige en verkeersveilige ontsluiting tussen de A58 en Yerseke.’

Fietstunnel

Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland vertelt dat er na de zomer over het ontwerp is gesproken met omwonenden en andere belanghebbende partijen. ‘Meer dan honderd reacties zijn binnengekomen en daarmee zijn we aan de slag gegaan’, aldus Van der Maas. ‘Ten opzichte van het voorlopig ontwerp zijn enkele fietsverbindingen aangepast, waardoor de fietsveiligheid en aansluitingen zijn verbeterd. Zo is de fietstunnel onder de Zanddijk bij rotonde Nishoek verplaatst naar de Kamperweg-Nisseweg. Voordeel hiervan is dat de carpoolplaats bij de rotonde Nishoek kan uitgebreid. Er ligt nu een ontwerp waarmee we de bereikbaarheid van Yerseke en de bedrijventerreinen veiliger en vlotter maken.’

2025

Als PS 16 december groen licht geven, kan de voorbereidingsfase beginnen. Dan wordt er gewerkt aan onder andere de bestemmingsplanprocedure, aanvullende onderzoeken, vergunningaanvragen en grondverwerving. De provincie verwacht dat de weg tussen 2025 en 2027 aangepast wordt. 

Het project kost bijna 68 miljoen euro. Provincie Zeeland betaalt het grootste deel. Daarnaast dragen de gemeente Reimerswaal, waterschap Scheldestromen en het Rijk bij. ‘Dat gaat voornamelijk over maatregelen op het gebied van fietsveiligheid.’ De partners hebben afspraken gemaakt over wie wat doet en welk deel voor zijn rekening neemt. ‘De gemeente Reimerswaal voert de werkzaamheden voor de rotonde Wulk-Molendijkseweg en de aanpassing op de Korringaweg uit.’

Meer uit Reimerswaal

Nieuwe wandeling 'Sleutel van de Schelde' toont mooiste plekjes in en om Bath

BATH - Nu het vriendelijker weer wordt, is het ook aantrekkelijker om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Een nieuwe wandeling is de 'Sleutel van de Schelde', vanuit Bath. Dorpsbewoners hebben deze route samengesteld. De lengte is 14,5 kilometer, maar wandelaars kunnen er ook 9,2 kilometer van maken.

3 uur geleden
Auto in de sloot langs N670 in Kapelle

KAPELLE - Bij de Noordweg (N670) in Kapelle is donderdag aan het begin van de middag een personenauto in een sloot beland. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

9 uur geleden
Wegens succes op herhaling: 24-uurstoernooi Kapelle

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle houdt vrijdag en zaterdag voor de tweede keer een 24-uurstoernooi.

12 uur geleden
Nieuw buurtkastje in Hansweert

HANSWEERT - Er is een nieuw buurtkastje in Hansweert geplaatst.

1 dag geleden
Textielrace basisscholen is begonnen

KAPELLE/KRUININGEN - De textielrace is maandag begonnen. Tot en met donderdag 18 april houden tien Bevelandse en Thoolse basisscholen, ook in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, een wedstrijd om zoveel mogelijk oude kleding en ander textiel in te zamelen. Inwoners kunnen helpen en zo tegelijkertijd opruimen in huis. In Kapelle doet basisschool 't Honk mee en in Reimerswaal de basisscholen de Zevensprong in Krabbendijke en De Eendracht in Hansweert.

1 dag geleden
Het verhaal van de wolfhond: 'het is er niet eentje, het zijn helaas meerdere wolfhonden'

RILLAND - Wat begon met een zichtmelding van een wolf vorige week, blijkt een uitgebreider verhaal te zijn. De wolf was geen wolf, maar een wolfhond en die liep niet alleen, maar in het gezelschap van een andere, inmiddels gevangen, hond. En naar nu blijkt is dit niet de enige wolfhond die hier rondloopt. Volgens Team Hondenopsporing Nederland lopen er namelijk meerdere wolfhonden in de omgeving. De dieren zijn hier gedumpt. Het gaat dus niet om de Franse wolfhond Tépa.

1 dag geleden
Gezocht: Paardenmessnijders van de 20-ste en begin 21-ste eeuw

GRIJPSKERKE- Zeeuws Erfgoed, daar valt het Paardenmes ook onder, met zijn prachtig ambachtelijk bewerkte en met de hand gemaakte heft. In heel Zeeland maakte het Paardenmes onderdeel uit van de boerendracht voor de man. 

1 dag geleden