Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provinciale partijen willen extra vergadering over compensatie kazerne

Provinciale partijen willen extra vergadering over compensatie kazerne

MIDDELBURG - Negen partijen in Provinciale Staten van Zeeland willen een extra vergadering over de compensatie voor de marinierskazerne. Zij vinden dat Gedeputeerde Staten hen niet genoeg betrekken bij het proces voor het samenstellen van het compensatiepakket.

Bernard Wientjes is aangesteld om te bemiddelen tussen Zeeland en Den Haag en het pakket aan maatregelen vorm te geven. Het gaat dan om financiële vergoedingen voor het niet realiseren van een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen, maar ook andere manieren om de economie en sociale structuur van Zeeland te versterken. 

Buiten spel

Wientjes is al enkele weken aan het werk, maar met Provinciale Staten (PS) heeft hij nog maar tien minuten overlegd, zeggen GroenLinks, D66, Forum voor Democratie, Fractie Koevoets, Partij Pro Zeeland, PvdA, PVV-Bosch, SP en 50PLUS. Daarom willen deze negen partijen een extra vergadering. 'We hebben begrip voor de beperkingen van de coronamaatregelen', laat fractievoorzitter Gerwi Temmink van GroenLinks namens de negen partijen weten, 'en waarderen de voortvarendheid waarmee Wientjes aan de slag is gegaan. Maar toch leeft het gevoel dat PS te veel buiten spel staan.'

Er leven volgens Temmink veel vragen. 'Gedeputeerde Staten verzoeken ons maandenlang om onze vragen en wensen nog niet te delen en samen op te trekken. Wij hebben ons daaraan netjes gehouden.' 

Motie

In een unaniem aangenomen motie van 4 maart vroegen PS aan GS om een procesvoorstel en ruimte aan het begin om ideeën in te brengen aan het begin van het traject. 'Er lijkt een andere situatie te ontstaan. We lezen in de pers dat Wientjes met veel partijen overlegt en al ideeën heeft over wat hij wel en niet wil voorstellen. Vandaag (vrijdag, redactie) is er pas voor het eerst tijd om PS te informeren over wat hij aan het doen is en kunnen Statenleden vragen stellen en aandachtspunten inbrengen. Dat is volstrekt onvoldoende en kan op geen enkele manier een vervanging zijn voor ons eigen politieke proces. Wij wachten nog steeds op het procesvoorstel.'

Meer uit Vlissingen

Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

17 uur geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

20 uur geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

1 dag geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

1 dag geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

2 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

2 dagen geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

3 dagen geleden