Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provinciale partijen willen extra vergadering over compensatie kazerne

Provinciale partijen willen extra vergadering over compensatie kazerne

MIDDELBURG - Negen partijen in Provinciale Staten van Zeeland willen een extra vergadering over de compensatie voor de marinierskazerne. Zij vinden dat Gedeputeerde Staten hen niet genoeg betrekken bij het proces voor het samenstellen van het compensatiepakket.

Bernard Wientjes is aangesteld om te bemiddelen tussen Zeeland en Den Haag en het pakket aan maatregelen vorm te geven. Het gaat dan om financiële vergoedingen voor het niet realiseren van een nieuwe marinierskazerne in Vlissingen, maar ook andere manieren om de economie en sociale structuur van Zeeland te versterken. 

Buiten spel

Wientjes is al enkele weken aan het werk, maar met Provinciale Staten (PS) heeft hij nog maar tien minuten overlegd, zeggen GroenLinks, D66, Forum voor Democratie, Fractie Koevoets, Partij Pro Zeeland, PvdA, PVV-Bosch, SP en 50PLUS. Daarom willen deze negen partijen een extra vergadering. 'We hebben begrip voor de beperkingen van de coronamaatregelen', laat fractievoorzitter Gerwi Temmink van GroenLinks namens de negen partijen weten, 'en waarderen de voortvarendheid waarmee Wientjes aan de slag is gegaan. Maar toch leeft het gevoel dat PS te veel buiten spel staan.'

Er leven volgens Temmink veel vragen. 'Gedeputeerde Staten verzoeken ons maandenlang om onze vragen en wensen nog niet te delen en samen op te trekken. Wij hebben ons daaraan netjes gehouden.' 

Motie

In een unaniem aangenomen motie van 4 maart vroegen PS aan GS om een procesvoorstel en ruimte aan het begin om ideeën in te brengen aan het begin van het traject. 'Er lijkt een andere situatie te ontstaan. We lezen in de pers dat Wientjes met veel partijen overlegt en al ideeën heeft over wat hij wel en niet wil voorstellen. Vandaag (vrijdag, redactie) is er pas voor het eerst tijd om PS te informeren over wat hij aan het doen is en kunnen Statenleden vragen stellen en aandachtspunten inbrengen. Dat is volstrekt onvoldoende en kan op geen enkele manier een vervanging zijn voor ons eigen politieke proces. Wij wachten nog steeds op het procesvoorstel.'

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden