Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provinciale archieven Zeeland 1950-1991 overgebracht naar Zeeuws Archief

Provinciale archieven Zeeland 1950-1991 overgebracht naar Zeeuws Archief

MIDDELBURG - Een groot aantal archieven is officieel overbracht naar de archiefbewaarplaats bij het Zeeuws Archief. Het gaat om provinciale archieven, waaronder het griffiearchief uit de periode 1950-1991. Woensdag 25 mei wordt tijdens een minisymposium de waarde van deze archieven belicht.

Vanaf nu zijn de archieven raadpleegbaar in het Zeeuws Archief voor onderzoekers en geïnteresseerden. Verwacht wordt dat er veel belangstelling voor zal zijn, omdat de periode 1950 – 1991 interessante onderwerpen bevat. Bijvoorbeeld de wederopbouw na WOII, de watersnoodramp, de opkomst van de industrie en het toerisme, familiebrieven, het provinciaal bestuur enzovoort.

Minisymposium
Om bij dit officiële moment stil te staan en vooral om de waarde van deze archieven toe te lichten is een minisymposium georganiseerd. Met interessante vondsten van provinciearchivaris Hanneke van Aalst, en bijdragen van gedeputeerde Dick van der Velde, archivaris Kees de Ridder en historicus Jan Zwemer die de inleiding op het archief schreef en uitgebreid onderzoek deed.

Meer uit Middelburg

Strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek voorlopig dicht door verzakkingen

DISHOEK - Wegens een verzakt terras heeft strandpaviljoen Kaapduin de deuren donderdag 30 juni gesloten. Nader onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van mogelijk instortingsgevaar. Daarom is gisteren het strandpaviljoen afgezet.

19 uur geleden
Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

MIDDELBURG - Anders dan de borden op de bouwplaats suggereren zal het nieuwe politiecomplex in Middelburg niet eind dit jaar maar pas volgende zomer in gebruik worden genomen. De bouw heeft onlangs dan wel haar hoogste punt bereikt maar de realisatie van het nieuwe politiebureau heeft wel de nodige vertraging opgelopen.

20 uur geleden
Aanleg nieuwe skatebaan Middelburg van start

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg start deze week met de aanleg van de nieuwe skatebaan aan de Geersesweg. De skatebaan wordt het alternatief voor het inmiddels afgebroken Skatepark WIM aan de Grote Sternstraat in Middelburg.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg maakte online verlengen parkeervergunningen mogelijk

MIDDELBURG - Vanaf eind dit jaar kunnen inwoners en bedrijven alle parkeervergunningen online wijzigen. Inwoners met een bewonersvergunning konden dat al. Maar nu wordt het ook mogelijk voor de andere parkeervergunningen.

1 dag geleden
Ons Keramiek Middelburg nodigt uit

MIDDELBURG - Lisianne Smit en Gemma van der Hoogte delen de liefde voor keramiek en kwamen zo op het idee om ‘Ons Keramiek Middelburg’ te starten: een project waarbij Middelburgers worden opgeroepen hun ramen of etalages te vullen met keramiek uit eigen collectie.

1 dag geleden
Een heel lang schilderij op Walcheren

MIDDELBURG - Roel van der Linden, een Nederlandse schilder, wonend en werkend in Tsjechië, heeft het idee ontwikkeld om naar wat hij noemt ‘mogelijk het langste schilderij ter wereld’ te maken.

1 dag geleden
Zeezwemtochten Zwemmen Langs Walcheren 2022

ZOUTELANDE - Het zeezwemmen is nog steeds ongekend populair en steeds meer waterliefhebbers weten de weg te vinden naar de zeezwemtochten van Zwemmen Langs Walcheren. 

1 dag geleden