Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Protest voor aanvang raadsvergadering over Nollebos

Protest voor aanvang raadsvergadering over Nollebos

VLISSINGEN - Voor aanvang van de raadsvergadering in Vlissingen lieten verontruste Vlissingen wederom van zich horen op het Stadhuisplein. Vanavond wordt het politieke debat gevoerd over de toekomst van het Nollebos en valt er wellicht eindelijk een besluit.

De demonstraten willen dat het Nollebos in de huidige vorm behouden blijft en zijn tegen de komst van hotels, asfalt en vakantiehuisjes. De gemeenteraad van Vlissingen debatteert vanavond over collegevoorstel over het Integraal Streefbeeld Nollebos-Westduinpark en het Burgerinitiatief Visie Nollebos van de Stichting Beheer en Behoud Ons Nollebos. De extra gemeenteraadsvergadering is online te volgen via: https://vlissingen.raadsinformatie.nl/.

Meer uit Vlissingen

Extra toezicht in gemeente Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat het gesprek aan met inwoners over de drie schietincidenten die de voorbije vierentwintig uur in de stad hebben plaatsgevonden. Daarnaast heeft het stadsbestuur aan de politie en boa's gevraagd extra toezicht te houden in de stad. Verder worden er nog geen extra maatregelen genomen. Gisteravond is er geschoten op het Pablo Picassoplein, vannacht in de Hercules Segherslaan en naar vanmorgen bleek is er ook in de Scheldestraat geschoten. Alle Zeeuwse rechercheurs zijn inmiddels op de zaak gezet.

3 uur geleden
Scheldestraat weer vrijgegeven na schietincident

VLISSINGEN - De Scheldestraat in Vlissingen is weer vrijgegeven nadat hier vanochtend en vanmiddag onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de derde schietpartij in de stad in 24 uur tijd.Volgens de politie werd rond 10.00 uur een kogelinslag gemeld bij een pand aan de Scheldestraat. Er zou niemand gewond zijn geraakt. In een ruit was een gat te zien. De omgeving werd door agenten en handhavers afgezet in afwachting van het onderzoek door de Forensische Opsporing.Rechercheurs hebben ter plekke sporen veilig gesteld en de situatie vastgelegd. Nadat deze klus erop zat, kon de straat rond 12.40 uur weer worden vrijgegeven.

4 uur geleden
Ook op 3e locatie in Vlissingen geschoten, 'Alle rechercheurs ingezet'

VLISSINGEN - De politie doet momenteel onderzoek in de Scheldestraat in Vlissingen. In de straat zijn schoten gelost ter hoogte van een restaurant. In de afgelopen 24 uur werden in de stad ook al twee andere schietpartijen gemeld.Volgens de politie is rond 10.00 uur een kogelinslag gemeld bij een pand aan de Scheldestraat. Er zou niemand gewond zijn geraakt. De omgeving is door agenten en handhavers afgezet. De Forensische Opsporing van de politie gaat ter plaatse sporenonderzoek doen.Gisteravond vond rond 19.15 uur een schietincident plaats bij de kruising van de Minister Lelystraaten het Pablo Picassoplein. Afgelopen nacht werd omstreeks 04.20 uur ook nog geschoten op een woning aan de Hercules Segherslaan. "Natuurlijk onderzoeken we of er een verband is met de eerdere schietpartijen. Alle beschikbare rechercheurs in Zeeland worden nu ingezet", zo laat de politie weten.

5 uur geleden
Schietpartij in de Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt de melding van een mogelijke schietpartij bij één van de flats aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen vannacht. Maandag vond in de stad ook al een vermoedelijk schietincident plaats.De politie kreeg rond 04.20 uur de melding dat bij de flat een knal was gehoord. Vervolgens bleek in de ruit van een woning een gat te zitten. De politie onderzoekt of dit een kogelgat betreft en heeft de omgeving afgezet met linten. Ter plekke is bewijsmateriaal veilig gesteld. Er zijn geen gewonden. Vooralsnog zijn er geen verdachten aangehouden. Gisteren werd in Vlissingen ook al onderzoek gedaan naar een vermoedelijk schietincident bij het Pablo Picassoplein. "Uteraard onderzoeken wij of de incidenten in Vlissingen met elkaar te maken hebben", zo laat de politie weten.

5 uur geleden
Vlissingse scholen in de race voor ANWB Verkeersplein

VLISSINGEN - Archipelschool de Omnibus in Papegaaienburg en basisschool Het Vlot in de binnenstad maken kans op een ANWB Verkeersplein. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. In Zeeland doen twaalf basisscholen mee aan de verkiezing, waaronder twee Vlissingse scholen.

9 uur geleden
Melding schietpartij Pablo Picassoplein

VLISSINGEN - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in Vlissingen. Bij de zoekactie naar de dader(s) is ook een politiehelikopter ingezet.

21 uur geleden
Vlissingse fluitiste wint derde prijs op Prinses Christina Concours

VLISSINGEN - Blokfluitiste Esra Jonckman heeft afgelopen zondag de derde plaats behaald op het Prinses Christina Concours in Den Haag. Jonckman ontving de prijs uit handen van Prinses Margriet, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours.

1 dag geleden