Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Promoteam helpt inwoners Middelburg met scheiden PMD-afval

Promoteam helpt inwoners Middelburg met scheiden PMD-afval

MIDDELBURG - Plastic- en metalenverpakkingen en drinkpakken (PMD) kunnen in Middelburg nog beter gescheiden worden. En hoe beter we PMD scheiden, hoe meer er gerecycled wordt. Zo krijgt het PMD een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. Dat is goed voor het milieu en zorgt voor minder kosten.

We weten allemaal hoe moeilijk goed afval scheiden is. De gemeente Middelburg wil met de campagne “Mag het bij het PMD, ja of nee?” inwoners helpen bij het maken van de juiste keuze of iets nu wel of juist niet bij het PMD hoort. Dit gebeurt onder meer door de inzet van een PMD-promoteam. Zij nemen inwoners mee met een PMD-quiz om duidelijk te maken wat nu wel en wat nu juist niet bij het PMD-afval hoort.

Promoteam in Middelburg
Gisteren en vandaag was en is het PMD-promoteam in Middelburg aanwezig om mensen te helpen bij wat nu bij het PMD hoort en wat niet. Gisteren was het team onder meer aanwezig op de weekmarkt in Middelburg, vandaag in winkelcentrum Dauwendaele (09.00-12.00 uur) en het winkelgebied in de Magistraatwijk (13.00-16.00 uur).

Campagne
De kwaliteit van het Zeeuwse PMD-afval dat gescheiden wordt ingezameld moet beter. Om die reden werken de Zeeuwse gemeenten de vanaf juni samen in de communicatiecampagne ‘Mag het bij het PMD, ja of nee?’ Ze gaan inwoners in Zeeland helpen om de plastic- en metalen verpakkingen en de drankkartons (PMD) nog beter te scheiden. Als het PMD goed wordt ingezameld kan de afvalverwerker het recyclen tot grondstof voor nieuwe producten. Dit is beter voor het milieu en zorgt voor minder kosten.

Brandbrief
In maart van dit jaar stuurde wethouder Eduard Smit een brandbrief aan de gemeenteraad van Middelburg, omdat inwoners van Middelburg  steeds vaker ander afval dan plastic en metalen verpakkingen en drinkkartons (PMD) in de ondergrondse containers gooien, met als gevolg dat de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) op dat moment bijna alle PMD-afval uit Middelburg afkeurde.

Meer uit Middelburg

Vijfde editie Sinfonietta String Festival Zeeland in pinksterweekend

VEERE/MIDDELBURG - Tijdens het pinksterweekend op 18 en 19 mei 2024 keert het Sinfonietta String Festival voor de vijfde keer terug in Veere en Middelburg. In samenwerking met de Grote Kerk Veere brengt Amsterdam Sinfonietta een weekend vol strijkersmuziek in kleine en grote bezettingen, op verschillende locaties. Met onder meer Philip Glass in India in de Grote Kerk Veere, de Muziekroute en kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens het slotconcert presenteert Sinfonietta samen met blokfluitiste Lucie Horsch een nieuwe versie van het programma Lucie in the Sky with Diamonds.Het festival opent zaterdagmiddag met de Muziekroute. De Muziekroute leidt je door idyllisch Veere naar intieme locaties. Daar spelen musici van Amsterdam Sinfonietta kamermuziek in kleine ensembles. Door de historische locaties en het beperkte bezoekersaantal per concert is de sfeer intiem en informeel.

18 minuten geleden
De Week van de Stenen Winkel: Galerie T zet Middelburgse ondernemers in de schijnwerpers

MIDDELBURG - Je zou kunnen zeggen dat galeriehoudster Lia Hector, van Galeriet T in Middelburg,  met haar nieuwe exposities een ode brengt aan de stad, én aan de ondernemers van Middelburg. Ze roept al jaren dat winkels en monumenten óók cultuur zijn. In gesprekken hoor je het haar meer dan eens zeggen: galerieën kunnen niet zonder winkels, winkels niet zonder horeca, enzovoort.

31 minuten geleden
Bijzonder poëzieconcert: Vocaal Ensemble Cantare zingt Rainer Maria Rilke

MIDDELBURG - Tijdens het Pinksterweekend geeft Vocaal Ensemble Cantare onder leiding van Pim Overduin twee bijzondere concerten met als titel 'Die Dinge Singen'. Alle koorwerken die Cantare uitvoert bevat poëzie van Rainer Maria Rilke (1875 -1926). Veel van deze muziek is nog niet eerder uitgevoerd in Zeeland.

53 minuten geleden
Aan de keukentafel met Nhung Pham

MIDDELBURG- Ze horen er steeds meer bij als het gaat om uiterlijke verzorging: nagels. In haar salon 'The Nail Boutique' in Middelburg zorgt nagelstyliste Nhung Pham voor mooie en verzorgde handen. Is dat nou leuk, de hele dag die nagels? ,,Jazeker, ik maak mensen blij."

22 uur geleden
De ontdekking van een vergeten meesterwerk in Middelburg

MIDDELBURG - In het onlangs verschenen boek 'De ontdekking van Holland' brengt schrijver Jan Brokken een belangrijk, maar onbekend hoofdstuk van het Nederlandse culturele erfgoed tot leven. Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie, die meer dan 1800 kunstenaars naar Volendam trok en het symbool voor Nederland werd. 

1 dag geleden
Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

1 dag geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

2 dagen geleden