Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Projecten Make a Fake dagen filmmakers uit

Projecten Make a Fake dagen filmmakers uit

GOES - Het Make a Fake filmfestival vindt woensdagmiddag 22 juni plaats in ’t Beest in Goes. Tijdens dit filmfestival gaan zowel de films van zo’n 100 deelnemende Zeeuwse voortgezet onderwijs leerlingen aan het filmeducatieproject van Make a Fake als de films van het wildcard project van Make a Fake in première. 

“De wildcard opdracht is bedoeld voor deelnemers die zelfstandig met filmmaken aan de slag willen gaan. Dit is anders dan bij het filmeducatieproject van Make a Fake waarbij leerlingen gedurende 10 weken begeleid worden door professionele filmdocenten”, vertelt Simon Blaas, directeur Cinema Middelburg. “De voorwaarden om deel te nemen zijn dat je in Zeeland woont of afkomstig bent uit Zeeland en dat je je aan de omschreven opdracht houdt. Jong of oud, iedereen mag meedoen. De film moet voor 10 juni in ons bezit zijn.” De opdracht is hier te vinden.

Dylan Haegens 
Ingeleverde films worden tijdens het Make a Fake filmfestival beoordeeld door een vakjury met daarin onder andere Dylan Haegens. De YouTuber, acteur en regisseur maakt zijn eigen video’s, heeft een mediabedrijf en is naar eigen zeggen een filmliefhebber pur sang. Hij won in 2016 de Veed Award ‘Beste Comedy YouTuber’ en heeft – mede dankzij zijn Youtube kanaal ‘Dylanhaegens’ met 1,87 miljoen abonnees – een groot bereik en roept middels dit filmpje op Zeeuwse filmmakers om deel te nemen aan de wildcard opdracht. Naast Haegens neemt ook filmdocent Rudi de Boer plaats in de jury, samen met een vertegenwoordiger van de Zeeuwse Filmtheaters.

Make a Fake filmfestival
Het Make a Fake filmfestival vindt plaats op woensdag 22 juni in filmtheater Fizi in Zierikzee (ochtend) en in ’t Beest in Goes (middag) en op donderdag 23 juni in het Ledeltheater in Oostburg (ochtend) en in Cinema Middelburg (middag). Deelnemers aan de wildcard opdracht maken kans op een cadeaubon van €500 (per team) en een waardecheque van Cinezee van €500 die ingewisseld kan worden voor bijvoorbeeld het bijwonen van workshops of de inhuur van professionele filmapparatuur. Daarnaast ontvangt de winnaar een Make a Fake award en wordt de winnende film op het grote doek vertoond.

Meer uit Beveland

Gratis ijsjes voor kinderen in Goes

GOES - Op woensdag 14 juni 2023 organiseert Sam& voor alle kinderen de actie ‘Sam& de wijk in’ Goes. Tijdens ‘Sam& de wijk in’ worden gratis schepijsjes uitgedeeld in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. De actie wordt samen met Leergeld Oosterschelderegio en de Vebego Foundation georganiseerd.  

9 minuten geleden
Treinverkeer plat na botsing trein botst en vrachtwagen bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Op een spoorwegovergang heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde omstreeks 15:55 uur.

17 uur geleden
Ira von Harras nieuwe bestuursvoorzitter van Podium 't Beest in Goes

GOES - Vanaf 1 juni 2023 is Goesenaar Ira von Harras de nieuwe bestuursvoorzitter van Podium ’t Beest in Goes. Ira kijkt er enorm naar uit om zich - naast haar baan als directeur van de Zeeuwse Milieufederatie - bij het bestuur van ’t Beest te voegen, het podium waar zij zelf al vanaf jonge leeftijd kennis maakte met concerten en cultuur.

23 uur geleden
Theaterproductiehuis Zeeland maakt programmering Zeeland Nazomerfestival 2023 bekend

MIDDELBURG - Van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 2 september staat Zeeland in het teken van theater, dans, muziek en performance. Het Zeeland Nazomerfestival zorgt in deze negen dagen voor verwondering, verbijstering, plezier en stof om over na te denken met producties op bijzondere en waardevolle (buiten)locaties. Makers als Sarah Moeremans, Koen Verheijden, Giovanni Brand, Niek Kortekaas, Maartje Duin, DIEHELEDING, Jantien Fick, Marcos Valster da Costa Ferreira, Club Gewalt, zijn niet bang om pittige maatschappelijke thema’s vol in de bek te kijken. Voorstellingen waarin muziek en een lichte toon, vaak vanuit een gelaagdheid, de boventoon voeren.

1 dag geleden
Muziekliefhebbers uit Goes gezocht

GOES - Johann Sebastian Bach, Erik Satie, Louis Andriessen.... Er zijn zoveel componisten en stromingen om je in te verdiepen. Samen naar muziek luisteren is niet alleen leuk, je gaat ook met andere oren luisteren. Een enthousiaste muziekluisterclub in Goes zoekt uitbreiding.

1 dag geleden
Voetbal en Games tijdens Schenge Freestyle

GOES - Vrijdag 9 juni wordt het openbare gedeelte van Sportpark het Schenge door SMWO omgetoverd tot een speelveld vol gave activiteiten. Voor iedereen vanaf 10 jaar is er wat te doen. De sport- en jongerenwerkers van SMWO en Citytrainers verwelkomen je graag!

1 dag geleden
Goes maakt zich op voor Delta Ride for the Roses

GOES - Goes maakt zich op voor een nieuwe editie van de Delta Ride for the Roses. Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni staan in het teken van fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.De eerste Zeeuwse Ride for the Roses vond plaats in 2008. ‘Dit was een overweldigend succes en een groep vrijwilligers besloot er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken’, laat de organisatie weten. De Stichting Ride for the Roses werd opgericht. Het evenement groeide en naast de ride in Midden-Zeeland kwamen er ook een ride in Zeeuws-Vlaanderen, een Ladies Night Ride en een Kids Ride. ‘Er zijn sinds de oprichting in 2008 miljoenen opgehaald voor kankeronderzoek.’ProgrammaHet fietsweekeinde begint vrijdag met de Ladies Night Ride vanaf de Grote Markt in Goes. Het programma duurt van 16.30 tot 22.00 uur.Zaterdag staan de ritten vanuit Goes door Midden-Zeeland op de agenda. Voorafgaand aan de start van de 25, 50, 80 en 120 kilometer vanaf het terrein van de Roompot op bedrijventerrein de Poel zingt Patricia Foort het lied ‘the Rose’ van Bette Midler. Deze middag vindt ook de Kids Ride plaats in Terneuzen.Zondag is het tijd voor de fietsroutes door Zeeuws-Vlaanderen vanuit Terneuzen.Vorig jaar is er bij de Delta Ride for the Roses 346.615 kilometer gefietst door 4.865 deelnemers. Zij hebben in totaal 192.503 euro opgehaald voor onderzoeken van KWF Kankerbestrijding.EerbetoonOp 24 februari is Eddie Bogaert, oud-voorzitter van de Delta Ride for the Roses, overleden. ‘In de periode van 2014 tot 2019 was Eddie de drijvende kracht achter onze organisatie. Mede door zijn inspanningen is de Delta Ride for the Roses uitgegroeid tot het grootste fietsevenement van Zeeland.’ Als eerbetoon fietst er dit weekeinde, zowel in Goes als Terneuzen, een ‘Vriendenteam Eddie Bogaert’ mee, met deelnemers die hem goed hebben gekend.Meer informatieKijk voor meer informatie op deltaridefortheroses.nl.

1 dag geleden