Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Projecten Make a Fake dagen filmmakers uit

Projecten Make a Fake dagen filmmakers uit

GOES - Het Make a Fake filmfestival vindt woensdagmiddag 22 juni plaats in ’t Beest in Goes. Tijdens dit filmfestival gaan zowel de films van zo’n 100 deelnemende Zeeuwse voortgezet onderwijs leerlingen aan het filmeducatieproject van Make a Fake als de films van het wildcard project van Make a Fake in première. 

“De wildcard opdracht is bedoeld voor deelnemers die zelfstandig met filmmaken aan de slag willen gaan. Dit is anders dan bij het filmeducatieproject van Make a Fake waarbij leerlingen gedurende 10 weken begeleid worden door professionele filmdocenten”, vertelt Simon Blaas, directeur Cinema Middelburg. “De voorwaarden om deel te nemen zijn dat je in Zeeland woont of afkomstig bent uit Zeeland en dat je je aan de omschreven opdracht houdt. Jong of oud, iedereen mag meedoen. De film moet voor 10 juni in ons bezit zijn.” De opdracht is hier te vinden.

Dylan Haegens 
Ingeleverde films worden tijdens het Make a Fake filmfestival beoordeeld door een vakjury met daarin onder andere Dylan Haegens. De YouTuber, acteur en regisseur maakt zijn eigen video’s, heeft een mediabedrijf en is naar eigen zeggen een filmliefhebber pur sang. Hij won in 2016 de Veed Award ‘Beste Comedy YouTuber’ en heeft – mede dankzij zijn Youtube kanaal ‘Dylanhaegens’ met 1,87 miljoen abonnees – een groot bereik en roept middels dit filmpje op Zeeuwse filmmakers om deel te nemen aan de wildcard opdracht. Naast Haegens neemt ook filmdocent Rudi de Boer plaats in de jury, samen met een vertegenwoordiger van de Zeeuwse Filmtheaters.

Make a Fake filmfestival
Het Make a Fake filmfestival vindt plaats op woensdag 22 juni in filmtheater Fizi in Zierikzee (ochtend) en in ’t Beest in Goes (middag) en op donderdag 23 juni in het Ledeltheater in Oostburg (ochtend) en in Cinema Middelburg (middag). Deelnemers aan de wildcard opdracht maken kans op een cadeaubon van €500 (per team) en een waardecheque van Cinezee van €500 die ingewisseld kan worden voor bijvoorbeeld het bijwonen van workshops of de inhuur van professionele filmapparatuur. Daarnaast ontvangt de winnaar een Make a Fake award en wordt de winnende film op het grote doek vertoond.

Meer uit Beveland

Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 uur geleden
Politie doorzoekt woning aan Moerbeistraat in Goes

GOES - Politieagenten hebben dinsdagavond in Goes een flatwoning doorzocht naar aanleiding van een actie van een arrestatieteam. Bij die actie zou iemand zijn aangehouden, maar de politie kan dat nog niet bevestigen.

2 uur geleden
Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

20 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

23 uur geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

23 uur geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

1 dag geleden
Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

1 dag geleden