Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

Volgens de gemeente gaan de inwoners van Veere niet meer betalen in 2022. De aanslag gemeentelijke belastingen bestaat in het algemeen uit de onroerende zaakbelastingen (OZB), de rioolheffing en de afvalstoffenheffing. De raad heeft vorig jaar besloten om de OZB extra te verhogen met 5% in 2022. De financiële positie is nu dusdanig, dat we deze verhoging een jaar kunnen uitstellen. Voor 2022 volstaat een inflatieverhoging van 1,2%. Ook voor de afvalstoffenheffing kunnen we volstaan met de inflatieverhoging van 1,2%. De rioolheffing voor 2022 blijft gelijk aan vorig jaar. De gemeente Veere behoort hiermee, ook in 2022, tot een van de goedkoopste gemeenten in Zeeland.

Leefbaarheid
Ondanks de fors stijgende kosten in het Sociaal Domein bezuinigt gemeente Veere niet op zorg, omdat het belangrijk wordt gevonden dat ouderen en jongeren die zorg nodig hebben, ook de juiste zorg krijgen. De gemeente zegt ook te willen investeren in de kwaliteit van de leefomgeving. Met een op te richten Duurzaamheidsfonds wil de gemeente geld beschikbaar hebben voor mooie duurzame initiatieven. Daarnaast wordt er onder meer geïnvesteerd op het gebied van cultuur en cultureel erfgoed, parkeren en verkeer. Er is ook aandacht voor de totaalbeleving van de kust; het ophogen van de stranden, nieuwe toiletunits, mooie parkeerterreinen, duinovergangen, douches en bijvoorbeeld gescheiden afvalinzameling op de stranden. Verder zijn er plannen voor investeringen in Westkapelle, Aagtekerke, Oostkapelle en Serooskerke, waar geld gaat naar vijf nieuwe scholen, vier sportaccommodaties, vier dorpshuizen, een zwembad en sportvelden.

Betaalbare koopwoningen
Samen met Zeeuwland wordt gewerkt aan het realiseren van betaalbare koopwoningen binnen een constructie die borgt dat ze ook bij wederverkoop betaalbaar blijven. Gemeente Veere wil met de bouw van de eerste woningen met deze constructie starten in 2022. Er zal ook worden bekeken hoe de druk op beschikbare woonruimte door recreatieve verhuur binnen de kernen kan worden teruggedrongen. Met het tweede woningbeleid wil Veere ervoor zorgen dat er voldoende woningen beschikbaar blijven voor permanente bewoning.

Op veere.begrotingonline.nl/programmabegroting-2022 is de volledige programmabegroting digitaal beschikbaar.

Meer uit Middelburg

Middelburg wordt steeds drukker; gemeente vernieuwt parkeerbeleid

MIDDELBURG - De komende jaren neemt het aantal inwoners toe, verwacht de gemeente Middelburg. Dat brengt ook een stijging van het aantal auto's en fietsen met zich mee. 'Meer auto's en fietsen betekent een grotere vraag naar parkeerplaatsen', schrijft Middelburg in een persbericht. Daarom werkt de gemeente aan een nieuw fiets- en parkeerbeleid.

1 uur geleden
Fietser naar het ziekenhuis na botsing met auto in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing met een personenauto is dinsdagochtend in Middelburg een fietser gewond geraakt. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden
Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

1 dag geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

2 dagen geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg.

2 dagen geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

4 dagen geleden