Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programma van HZ en Dockwize levert 6 ondernemingen op

Programma van HZ en Dockwize levert 6 ondernemingen op

VLISSINGEN - Het onderwijsprogramma Innovative Entrepreneurship heeft 6 nieuwe ondernemingen voortgebracht. Deze minor is een samenwerking tussen de HZ University of Applied Sciences en Dockwize in Vlissingen.

Naast de bedrijven, waarbij 7 nieuwe, jonge ondernemers betrokken zijn, hebben 8 studenten een innovatieproject voor een externe opdrachtgever ontwikkeld. ‘De studenten hebben bedrijven opgericht, zoals een muziekstudio, geïntegreerd softwaresysteem voor restaurants en een netwerkorganisatie waarin de HZ een rol speelt. 

Semester

In het eerste en tweede semester van ieder schooljaar biedt de HZ het programma Innovative Entrepreneurship aan. Ze doet dit in samenwerking met Dockwize. Gedurende dit Engelstalige semester, waaraan ook internationale studenten deelnemen, ontwikkelen de jongeren hun kennis over ondernemerschap, leren zij hoe ze achter de wensen en behoefte van hun klant kunnen komen en hoe ze een onderneming opstarten. 

Meer uit Vlissingen

Graf oorlogsveteraan Visbeen in ere hersteld

MIDDELBURG - Precies 79 jaar nadat hij nabij West-Souburg is gesneuveld werd afgelopen donderdag op de begraafplaats van Middelburg een kleine herdenking gehouden voor Jacob (Jaap) Visbeen. Sergeant Visbeen zat bij de Prinses Irenebrigade en kwam in 1944 op Walcheren terecht. Hij kwam om het leven bij het ruimte van mijnen langs het Kanaal door Walcheren ter hoogte van West-Souburg.

58 minuten geleden
Ideeën gezocht voor het Nollebos-Westduinpark

VLISSINGEN - De gemeente heeft afgelopen donderdagavond, 23 november, een 'werkbijeenkomst' gehouden over invulling van het Nollebos-Westduinpark. De opkomst was niet overdreven groot. Na een voorstelrondje bleek zo'n beetje de helft van de circa dertig aanwezigen ofwel bij de gemeente Vlissingen te werken of een leverancier van speeltoestellen te vertegenwoordigen.

19 uur geleden
Medailles voor VTV bij start turnseizoen

VLISSINGEN - Het weekend van 25 en 26 november was een druk weekend voor de turnsters van de A- en B-selectie van de Vlissingse Turn Vereniging. Dit was het eerste kwalificatieweekend voor de turnsters die uitkomen in niveau 4, niveau 5, niveau 6, niveau 7, supplement G en supplement H. Deze kwalificatie vond plaats in het LACO Sportcentrum te Zierikzee.

1 dag geleden
Westerschelde Ferry: 'Gratis soep voor passagiers'

VLISSINGEN - Oude tijden herleven weer: voor iedereen die op dinsdag 28 november met de Westerschelde Ferry meevaart, staat een kop erwtensoep te wachten. Net als vroeger op de PSD, kunnen passagiers genieten van een lekkere kop snert. Het verschil met toen en nu: nu is het gratis!

1 dag geleden
Project met bekende taalcoaches slaat aan

MIDDELBURG - Taalhuis Walcheren organiseert sinds oktober een nieuw project: Bekende taalcoaches. Hierbij werden bekende inwoners van Walcheren met een verkorte cursus klaargestoomd voor hun nieuwe vrijwilligersbaan als taalcoach. Een taalcoach is een vrijwilliger die een taalvrager gaat helpen om beter Nederlands te spreken, te schrijven en/of te lezen. Deze twee mensen maken samen afspraken over wat de een wil leren en de ander kan bieden. Meestal is dit een gesprek van ongeveer een uur per week waarin aandacht wordt besteed aan de leerdoelen van de taalvrager.

2 dagen geleden
Gemeente heeft garages en bergingen gecontroleerd

VLISSINGEN - Op woensdag 22 november heeft de gemeente een groot aantal garageboxen gecontroleerd. De controle is uitgevoerd in samenwerking met de politie die daarbij gebruik heeft gemaakt van speurhonden. Doel van de controle was om te kijken of in de garages en bergingen geen activiteiten plaatsvonden die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Er is speciaal gelet op de opslag van vuurwerk. Bij vier gecontroleerde bedrijven wordt nader onderzoek ingesteld. In één situatie was het gebruik in strijd met het bestemmingsplan en er is één milieuovertreding geconstateerd.

3 dagen geleden
Morgen komt Sinterklaas aan in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Morgen, zaterdag 25 november, hoopt Sinterklaas aan te komen in Oost-Souburg.

4 dagen geleden