Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Proeftuin Sint-Annaland mag zich verder bewijzen

Proeftuin Sint-Annaland mag zich verder bewijzen

SINT-ANNALAND - Proeftuin Sint-Annaland mag zich het komende jaar verder bewijzen. De gemeente Tholen maakt 33.000 euro vrij, zodat het bijzondere project ook in 2021 verder uitgebouwd kan worden. Er is grote enthousiasme, maar volgens wethouder Corniel van Leeuwen is de proeftuin mede dankzij corona niet voldoende uit de verf gekomen. "Het is werkelijk fantastisch wat er gebeurt. Het plan is dan ook om dit structureel vorm te geven."

DOOR VERA DE GEUS

Het plan dat in 2018 gelanceerd werd, houdt in dat Anna Zorgt voor drie jaar middels een zogeheten proeftuin taken overneemt van de gemeente op het gebied van onder meer zorg, WMO, Sociale voorzieningen, opvang vluchtelingen en de aanpak van laaggeletterdheid. De hele insteek is dat deze zaken en zorg dichterbij de inwoners komen.

Informele zorg
Het idee is verder om de zelfredzaamheid van de inwoners te vergroten, eenzaamheid te verminderen, een tweedeling in de maatschappij te voorkomen, mensen langer uit de formele zorg te houden, mantelzorgers te ondersteunen, informele zorg te bieden en de kosten van de zorg te beheersen.

"Het afgelopen jaar zijn er veel mooie dingen ontstaan. Van koffie-ochtenden tot het Postcafé. Het biedt mensen echt hulp en het brengt ze bij elkaar op velerlei manieren. Het is dan ook absoluut een succesvol burgerinitiatief, maar afgelopen jaar was vanwege corona natuurlijk niet ideaal om mensen te bereiken. Daarom hebben wij als gemeente besloten om de proeftuin te continueren. Daar maken we 33.000 euro voor vrij, want wij zien de noodzaak voor verlenging zeker in", zo vertelt de wethouder. "Dit geld komt uit het innovatiefonds en kan mooi gebruikt worden om de proeftuin voort te zetten."

Niet alleen de inwoners zijn blij met de initiatieven. In 2018 kreeg Anna Zorgt bezoek van Tweede Kamerlid Joba van den Berg-Jansen. Zij was eveneens erg te spreken over de proeftuin. 

Meer uit Tholen

Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

14 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

18 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden