Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Proef: tussen 2.00 en 3.00 uur ook café ín

Proef: tussen 2.00 en 3.00 uur ook café ín

VLISSINGEN - Tot 3.00 uur toegang tot cafés in het Vlissingse horecagebied. Als de gemeenteraad op donderdag 27 juni akkoord gaat, is dit vanaf 1 juli de rest van het jaar als proef toegestaan.

Cafés in het horecagebied mogen nu al open zijn tot 3.00 uur, maar na 2.00 uur geen bezoekers meer binnenlaten. Dit 'eenrichtingsuur' moest ervoor zorgen dat niet iedereen om 3.00 uur het café verlaat en het rustiger zou zijn op straat. "Maar de horeca loopt tegen praktische problemen aan met het eenrichtingsuur", vertelt de Vlissingse wethouder John de Jonge. "Zo mag personeel mensen die na tweeën buiten gaan roken, niet meer binnenlaten. Daarom verzoekt de Vlissingse horeca dit eenrichtingsuur af te schaffen."

Overlast

De proef geldt alleen voor de horecabedrijven die nu om 2.00 uur sluiten of al met het eenrichtingsuur werken. Als de gemeenteraad instemt met het experiment, loopt het van 1 juli tot en met 31 december. Na deze periode evalueert de gemeente de ervaringen en besluit ze of de verruiming van de openingstijd van kracht blijft. "We bekijken of de proef extra overlast veroorzaakt in de omgeving. Toezichthouders van de gemeente en politieagenten houden een oogje in het zeil."

Meer uit Vlissingen

Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

19 uur geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

1 dag geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

1 dag geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

2 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

4 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

4 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

5 dagen geleden