Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Proef minder ophalen restafval voorlopig van de baan

Proef minder ophalen restafval voorlopig van de baan

STAVENISSE - De groene container van inwoners van Stavenisse wordt sinds vorige maand vaker geleegd en dat bevalt goed. Dat zegt wethouder Corniel van Leeuwen. Het plan om daaropvolgend het restafval minder vaak op te halen, wordt uitgesteld tot volgend jaar. Van Leeuwen wil daarover goed kunnen overleggen en communiceren met inwoners en bijeenkomsten hierover zijn met het oog op coronamaatregelen niet wenselijk. Daarom wordt dit plan sowieso dit jaar niet meer doorgevoerd.

In de gemeente Tholen bestaat 35 procent van het restafval nog uit GFT+E. Hierdoor worden waardevolle grondstoffen verbrand en zijn de verbrandingskosten hoger dan nodig.

Stankoverlast

Vorige maand startten de gemeente Tholen en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) daarom met een proef tijdens de zomermaanden met de groene container in Stavenisse. Om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden, wordt in juni, juli en augustus de groene container iedere week geleegd in Stavenisse. De gemeente Tholen heeft namelijk geconstateerd dat er nog heel veel GFT-afval in de restcontainer belandt. "We krijgen signalen dat inwoners niet zitten te wachten op stankoverlast en dergelijke en om die reden de kliko voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten niet te lang in de kliko in hun tuin willen hebben. Vandaar dat we de containers tijdens de zomermaanden vaker legen."

Positief

Volgens Van Leeuwen bevalt de proef goed. "We hebben heel veel positieve reacties ontvangen. Mensen zijn blij, zeker met hoge temperaturen, dat de groenkliko nu iedere week geleegd wordt. We hadden de insteek om de restafvalcontainer in navolging hiervan minder vaak te legen, maar dat wordt uitgesteld. We vinden het belangrijk hierover goed van gedachten te wisselen met de inwoners. Gezien de corona-maatregelen kunnen we dat nu niet doen zoals we zouden willen. Daarom gaat dat dit jaar ook niet meer gebeuren.

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

17 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

20 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden