Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Proef minder ophalen restafval voorlopig van de baan

Proef minder ophalen restafval voorlopig van de baan

STAVENISSE - De groene container van inwoners van Stavenisse wordt sinds vorige maand vaker geleegd en dat bevalt goed. Dat zegt wethouder Corniel van Leeuwen. Het plan om daaropvolgend het restafval minder vaak op te halen, wordt uitgesteld tot volgend jaar. Van Leeuwen wil daarover goed kunnen overleggen en communiceren met inwoners en bijeenkomsten hierover zijn met het oog op coronamaatregelen niet wenselijk. Daarom wordt dit plan sowieso dit jaar niet meer doorgevoerd.

In de gemeente Tholen bestaat 35 procent van het restafval nog uit GFT+E. Hierdoor worden waardevolle grondstoffen verbrand en zijn de verbrandingskosten hoger dan nodig.

Stankoverlast

Vorige maand startten de gemeente Tholen en de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) daarom met een proef tijdens de zomermaanden met de groene container in Stavenisse. Om GFT+E zo goed mogelijk te kunnen scheiden, wordt in juni, juli en augustus de groene container iedere week geleegd in Stavenisse. De gemeente Tholen heeft namelijk geconstateerd dat er nog heel veel GFT-afval in de restcontainer belandt. "We krijgen signalen dat inwoners niet zitten te wachten op stankoverlast en dergelijke en om die reden de kliko voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten niet te lang in de kliko in hun tuin willen hebben. Vandaar dat we de containers tijdens de zomermaanden vaker legen."

Positief

Volgens Van Leeuwen bevalt de proef goed. "We hebben heel veel positieve reacties ontvangen. Mensen zijn blij, zeker met hoge temperaturen, dat de groenkliko nu iedere week geleegd wordt. We hadden de insteek om de restafvalcontainer in navolging hiervan minder vaak te legen, maar dat wordt uitgesteld. We vinden het belangrijk hierover goed van gedachten te wisselen met de inwoners. Gezien de corona-maatregelen kunnen we dat nu niet doen zoals we zouden willen. Daarom gaat dat dit jaar ook niet meer gebeuren.

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

3 uur geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

5 uur geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

6 uur geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 dagen geleden