Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Producent Albert Verlinde gaat politiek in in gemeenteraad Vught

Producent Albert Verlinde gaat politiek in in gemeenteraad Vught

VUGHT (ANP) - Theaterproducent en showbizzexpert Albert Verlinde gaat de lokale politiek in. Hij wordt gemeenteraadslid in Vught voor de VVD, zo heeft hij vrijdag gezegd tegen het ANP. Verlinde wordt op 4 januari geïnstalleerd.

In Vught waren woensdag verkiezingen vanwege een herindeling van de gemeente. Op 1 januari wordt de gemeente Haaren opgesplitst en komt Helvoirt bij de gemeente Vught. Verlinde stond als lijstduwer op de kandidatenlijst en had gezegd raadslid te worden als hij alle 750 stemmen uit zijn woonplaats Cromvoirt zou krijgen. Cromvoirt hoort bij Vught. Verlinde kreeg 406 voorkeursstemmen, maar gaat toch de raad in.

"Er was een hoge opkomst", stelt hij. "Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen." Hij wil zich vooral hard gaan maken voor de belangen van de dorpen Cromvoirt en Helvoirt en cultuur in Vught. "Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven", stelt hij.

Routekaart

Verlinde heeft geen landelijke politieke ambities. "Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt."

De theaterproducent neemt op 1 december afscheid van Stage Entertainment Nederland, nadat hij dat bedrijf ruim vijf jaar heeft geleid. Verder is hij de afgelopen tijd weer vaak als expert te zien geweest in Shownieuws.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Twee IDFA-awards voor Radiograph of a Family

AMSTERDAM (ANP) - De documentaire Radiograph of a Family heeft twee awards in de wacht gesleept op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). De winnaars van het competitieprogramma werden donderdag bekendgemaakt tijdens de Awards Ceremony in de Brakke Grond in Amsterdam. De uitreiking was vanwege de coronamaatregelen wereldwijd online te volgen.

8 uur geleden
Zangeres Liselore Gerritsen (83) overleden

DEN HAAG (ANP) - Zangeres en schrijfster Liselore Gerritsen is woensdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de familie donderdag bekend. Gerritsen was een tijd getrouwd met cabaretier Paul van Vliet.

10 uur geleden
Miljoenentwist tussen Ogilvie en RTL nog niet voorbij

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep over de miljoenenvete tussen medium Derek Ogilvie en RTL Nederland is nog niet toe aan een uitspraak. Ogilvie overweegt na een vierde getuigenverhoor op donderdag nog een vijfde.

14 uur geleden
Martijn Lakemeier en Sallie Harmsen te zien in spin-off Penoza

AMSTERDAM (ANP) - Gouden Kalf-winnaars Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier en Jonas Smulders gaan, naast acteur Raymond Thiry, de hoofdrollen spelen in Doodstil, de spin-off van hitserie Penoza. Ook acteurs Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie zullen in de vierdelige miniserie te zien zijn.

15 uur geleden
Disney zet nog eens 4000 werknemers op straat

BURBANK (ANP) - Entertainmentconcern Disney is van plan in de eerste zes maanden van volgend jaar 32.000 werknemers te ontslaan. Dat zijn er 4000 meer dan het bedrijf in september al aankondigde. Het merendeel van de banen verdwijnt bij de pretparkentak van Disney. Door de corona-uitbraak zijn die al geruime dicht of maar beperkt open.

20 uur geleden
Edison Klassiek Oeuvreprijs voor sopraan Roberta Alexander

AMSTERDAM (ANP) - De oeuvreprijs van de Edison Klassiek is dit jaar toegekend aan de sopraan Roberta Alexander. De Amerikaanse zangeres, die al jaren in Nederland woont, krijgt de prijs vanwege "haar enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de klassieke muziek, zowel nationaal als internationaal", aldus de organisatie. Alexander won in 1992 ook al een Edison voor haar cd met muziek van de componist Hendrik Andriessen.

1 dag geleden
Jan Kooijman vrijgesproken in Belgische stalkingzaak

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische rechter heeft televisiepresentator Jan Kooijman vrijgesproken van stalking en laster van een Belg over wie hij een programma maakte. Ook zijn opdrachtgever SBS Belgi├ź gaat vrijuit.

1 dag geleden