Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Primeur kindcentrum Wilgenhof: eerste goedgekeurde Zeeuwse actieplan voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Primeur kindcentrum Wilgenhof: eerste goedgekeurde Zeeuwse actieplan voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

MIDDELBURG - Kindcentrum Wilgenhof in Middelburg is de eerste Zeeuwse basisschool waarvan een actieplan voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 is goedgekeurd. Samenwerking tussen basisschool en peutergroep, bso en vso, én met culturele instellingen: het staat bij Wilgenhof komende jaren allemaal hoog op de prioriteitenlijst.

Cultuurkwadraat is het provinciale kenniscentrum voor cultuureducatie. Door met adviseurs van Cultuurkwadraat in gesprek te gaan, richten onderwijs en kinderopvang zich op de vraag: hoe versterken en verduurzamen we samen de rol die cultuur in het onderwijs inneemt? Deze vraag is verweven met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), die Cultuurkwadraat in de periode 2021-2024 in Zeeland in uitvoering brengt. In het geval van Kindcentrum Wilgenhof zijn de adviseurs van Cultuurkwadraat verbonden aan Kunsteducatie Walcheren.

Gestimuleerd
Cultuureducatie versterken en verduurzamen kan op allerlei manieren; bijvoorbeeld door een visie op cultuureducatie (verder) te ontwikkelen, door in te zetten op deskundigheidsbevordering en door dwarsverbanden binnen het onderwijscurriculum te zoeken. Basisschool Wilgenhof heeft in haar actieplan een uitgesproken visie beschreven: “Cultuureducatie staat niet los van het geheel, maar er juist middenin! Leerlingen die de kans krijgen initiatieven te ontplooien en uit te werken, worden gestimuleerd in hun creativiteit.”

Actieplan
Kinderopvang Walcheren (die de bso, vso en de peutergroep organiseert) voegt daaraan toe: “het [is] belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Daarbij zijn de kernwaarden ontdekken en samenwerken erg belangrijk. Het samen ontdekken van verschillende materialen en wat je daar mee kan (sensomotoriek) maar ook: wat zie ik allemaal om mij heen (verwonderen).” Op basis van die visies zijn de leerkrachten en pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Wilgenhof tot een actieplan gekomen om de cultuureducatie te versterken. Dit actieplan is door Cultuurkwadraat goedgekeurd en het kindcentrum krijgt budget om dit plan uit te voeren. Zo gaat men, onder andere, ateliers in verschillende disciplines ontwikkelen, in co-creatie met culturele instellingen en cultuurprofessionals.

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

1 dag geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

1 dag geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

1 dag geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

2 dagen geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

3 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

4 dagen geleden