Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Primeur kindcentrum Wilgenhof: eerste goedgekeurde Zeeuwse actieplan voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Primeur kindcentrum Wilgenhof: eerste goedgekeurde Zeeuwse actieplan voor Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

MIDDELBURG - Kindcentrum Wilgenhof in Middelburg is de eerste Zeeuwse basisschool waarvan een actieplan voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 is goedgekeurd. Samenwerking tussen basisschool en peutergroep, bso en vso, én met culturele instellingen: het staat bij Wilgenhof komende jaren allemaal hoog op de prioriteitenlijst.

Cultuurkwadraat is het provinciale kenniscentrum voor cultuureducatie. Door met adviseurs van Cultuurkwadraat in gesprek te gaan, richten onderwijs en kinderopvang zich op de vraag: hoe versterken en verduurzamen we samen de rol die cultuur in het onderwijs inneemt? Deze vraag is verweven met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), die Cultuurkwadraat in de periode 2021-2024 in Zeeland in uitvoering brengt. In het geval van Kindcentrum Wilgenhof zijn de adviseurs van Cultuurkwadraat verbonden aan Kunsteducatie Walcheren.

Gestimuleerd
Cultuureducatie versterken en verduurzamen kan op allerlei manieren; bijvoorbeeld door een visie op cultuureducatie (verder) te ontwikkelen, door in te zetten op deskundigheidsbevordering en door dwarsverbanden binnen het onderwijscurriculum te zoeken. Basisschool Wilgenhof heeft in haar actieplan een uitgesproken visie beschreven: “Cultuureducatie staat niet los van het geheel, maar er juist middenin! Leerlingen die de kans krijgen initiatieven te ontplooien en uit te werken, worden gestimuleerd in hun creativiteit.”

Actieplan
Kinderopvang Walcheren (die de bso, vso en de peutergroep organiseert) voegt daaraan toe: “het [is] belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden. Daarbij zijn de kernwaarden ontdekken en samenwerken erg belangrijk. Het samen ontdekken van verschillende materialen en wat je daar mee kan (sensomotoriek) maar ook: wat zie ik allemaal om mij heen (verwonderen).” Op basis van die visies zijn de leerkrachten en pedagogisch medewerkers van Kindcentrum Wilgenhof tot een actieplan gekomen om de cultuureducatie te versterken. Dit actieplan is door Cultuurkwadraat goedgekeurd en het kindcentrum krijgt budget om dit plan uit te voeren. Zo gaat men, onder andere, ateliers in verschillende disciplines ontwikkelen, in co-creatie met culturele instellingen en cultuurprofessionals.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

MIDDELBURG -  Galerie T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehouder Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek ligt vanaf 2 december ter inzage in de galerie. Via de website is een digitale versie van het boek gratis te downloaden.

1 dag geleden
CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

1 dag geleden
Amnesty roept Zeeuwen op om brieven te schrijven

MIDDELBURG - Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in Middelburg kan je meedoen met Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevenement en verander vandaag nog een leven.

1 dag geleden
Kandidatenlijst VVD Veere vastgesteld

MELISKERKE - De VVD Veere heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Marja Osté-Aarnoutse voert de lijst aan; zij is vml. recreatie- en agrarisch ondernemer, diep geworteld in de Veerse gemeenschap en heeft een breed netwerk. Sinds 2014 heeft ze als raadslid  een grote dossierkennis en raadsbreed aanzien opgebouwd. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Ruud van Houten en Paul Barendregt; zij hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan als commissielid. Op nummer 4 staat nieuwkomer Ad van Broekhoven.

1 dag geleden
UniPharma Middelburg kiest voor groen met 1.086 zonnepanelen

MIDDELBURG - UniPharma in Middelburg zet in op gezonder en duurzamer ondernemen. Het bedrijf wil graag maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2. UniPharma heeft daarom gekozen voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen.

1 dag geleden
Cyberteam Zeeuwse politie arresteert 3 oplichters, onderzoekt circa 100 delicten

MIDDELBURG - De politie onderzoekt zo’n honderd cyberdelicten, waarbij criminelen steeds weer op een laffe manier slachtoffers in hun portemonnee en veiligheidsgevoel weten te raken. Dit jaar werden al ruim 250 Zeeuwen getroffen. De politie hield al drie cybercriminelen aan en kreeg zicht op tientallen vooralsnog onbekende verdachten. De politie vraagt de hulp van het publiek bij de herkenning van vijf onbekende daders.

1 dag geleden
Opbouw ijsbaan Middelburg opnieuw uitgesteld

MIDDELBURG -  Er komt vooralsnog geen op de Markt in Middelburg. Dat heeft de exploitant van de ijsbaan, Patrick Gabriëlse, vanochtend bekendgemaakt. Gabriëlse had het graag anders gezien, maar volgens hem kleven er op dit moment nog te veel risico’s en onzekerheden aan de opbouw van de baan.

1 dag geleden