Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Prikkelend stuk' moet voer zijn voor discussie over Zeeland en Friesland

'Prikkelend stuk' moet voer zijn voor discussie over Zeeland en Friesland

MIDDELBURG - Zeeland en Friesland laten een essay schrijven door professoren Herman Lelieveldt van University College Roosevelt (UCR) en Caspar van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen, die een campus heeft in Leeuwarden. 

Commissaris van de koning Han Polman denkt dat niet alleen Zeeland en Friesland, maar ook het ministerie van Binnenlandse Zaken hier wat van kan leren. 

Randstad

Zeeland en Friesland trekken al een tijdje met elkaar op. Doel van hun samenwerking is om te kijken hoe zij besturen, wat de overeenkomsten en verschillen zijn en in hoeverre het bestuur anders is dan in de Randstad. Lelieveldt en Van den Berg moeten dat uitzoeken in het essay en hun visie geven. 

Prikkelend

Polman rekent op een ‘prikkelend stuk’ dat bijvoorbeeld op een opiniepagina van een landelijk dagblad verschijnt. Het moet voer zijn voor discussies. “We gaan de wetenschappers niet voeden met punten, we geven ze alle vrijheid”, zegt Polman. “We willen het essay over een paar maanden aanbieden aan het ministerie, in ieder geval nog voor de verkiezingen.” Het essay kost Zeeland 5000 euro. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Middelburger Sjaak den Herder brengt boek uit over Dameswielrennen in Zeeland tussen 1959 en 2020

MIDDELBURG - Middelburger Sjaak den Herder brengt deze maand een boek uit over Dameswielrennen in Zeeland. De publicatie omvat een overzicht van de uitslagen van alle damescriteriums en eendaagse en meerdaagse wielerwedstrijden in Zeeeland, tussen 1959 en 2020.

2 dagen geleden
Blauwe vlag toegekend aan zeven Veerse locaties

DOMBURG - De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend aan 127 jachthavens en 56 stranden. In de gemeente Veere wappert in 2021 de blauwe vlag op zeven locaties: op de stranden van Zoutelande, Domburg, Vrouwenpolder, Westkapelle, Oostkapelle en Dishoek. Ook krijgt Jachthaven Jachtclub Veere dit jaar de blauwe vlag uitgereikt.

2 dagen geleden
Rijkswaterstaat start werkzaamheden ophogen stranden Walcheren

Rijkswaterstaat start in het weekend van 8 mei 2021 met de werkzaamheden voor het ophogen van het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. Het ophogen van het strand tussen Dishoek en Vlissingen start begin september 2021.

2 dagen geleden
Brand in woning Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is vrijdag aan het einde van de middag met groot materieel uitgerukt voor een woningbrand in een appartement aan de Stationsstraat in Middelburg.

2 dagen geleden
Krijgers, assemblages van Gerda Kramer bij atelier Hoed Gezien

MIDDELBURG -  De expositie ‘Krijgers’, van Gerda Kramer, is tot en met 5 juni 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

3 dagen geleden
Geen Rit & Rock voor de Molukken dit jaar, organisatie wel in actie voor het goede doel

MIDDELBURG - Net als in 2020 zal er dit jaar ook geen Rit & Rock voor de Molukken worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie via Facebook laten weten. De belangrijkste reden is dat de organisatie nog niet de zekerheid heeft dat het evenement op een veilige en verantwoorde manier gehouden kan worden.

3 dagen geleden
Mirella is de schaamte voorbij

MIDDELBURG - Mirella Herwegh uit Middelburg schreef met het boek ‘Voorbij de schaamte, kom ik’ een pijnlijk verleden van zich af.

3 dagen geleden