Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prijs voor groene burgerinitiatieven

Prijs voor groene burgerinitiatieven

Inwoners van de provincie Zeeland die betrokken zijn bij een circulair bewoners- of burgerinitiatief kunnen tot eind januari meedingen naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in Zeeland. 

De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) promoot het winnende initiatief op haar kanalen, evenals de landelijke koepel van Natuur en Milieufederaties. ‘Voor een circulaire economie lenen burgerinitiatieven zich bij uitstek, omdat ze al gebaseerd zijn op maatschappelijke waarden’, aldus de ZMf. ‘Je bent zelf aan zet en hoeft niet te wachten tot de overheid iets bedenkt en het daar al dan niet mee eens zijn. Ik ben er van overtuigd dat de kracht van burgers een belangrijke pilaar is waar de circulaire economie op draait’, aldus Bibian Scheepstra van de ZMf. Zij houdt zich binnen de Natuur en Milieufederaties bezig met het stimuleren van een circulaire economie in Zeeland.

Maatschappelijke waarden

‘Circulaire projecten die door inwoners worden opgezet zijn op andere waarden gericht dan geld of kosten. Het gaat bij dit soort initiatieven vooral om het creëren van maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven om voedsel in een lokale, gesloten kringloop te krijgen, aan de totstandkoming van een gezamenlijk wormenhotel of aan initiatieven die werken aan afvalpreventie of recycling.’ Dergelijke plannen zijn inspirerend voor andere Zeeuwen die er zelf ook mee aan de slag willen gaan. ‘Daarom zet de ZMf het leukste, mooiste of innovatiefste burgerinitiatief extra in de spotlights tijdens de Week van de Circulaire Economie.’ Deze landelijke campagneweek vindt plaats van maandag 7 tot en met zaterdag 12 februari en is bedoeld om zoveel mogelijk mensen mee te nemen in de circulaire economie. ‘Tijdens de campagneweek krijgt het winnende initiatief veel aandacht via de mediakanalen van zowel ZMf als de landelijke koepel van Natuur en Milieufederaties en het Servicepunt Circulair.’ 

Aanmelden

Zeeuwen die hun project willen opgeven, kunnen contact opnemen met Bibian Scheepstra via [email protected]. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op servicepunt-circulair.nl. Aanmelden kan tot en met maandag 31 januari.

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

19 uur geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden