Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prestigieuze prijs voor 'amateur-geoloog' Mark Bosselaers

Prestigieuze prijs voor 'amateur-geoloog' Mark Bosselaers

MIDDELBURG - Mark Bosselaers, conservator van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen, heeft de P. van der Lijnonderscheiding 2019 ontvangen.

Het is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een niet-professioneel geoloog, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de geologie. Bosselaers, zo zegt het KZGW, voldoet ‘ruimschoots aan deze voorwaarde’.

Hij houdt zich al een paar jaar bezig met de studie van fossiele walvissen en is een internationaal bekend specialist. Ook is hij specialist op het gebied van walvispokken.

Botten

Bosselaers heeft de collectie fossiele walvisbotten van het KZGW, die in het Zeeuws Museum liggen, geïnventariseerd en over de belangrijke stukken gepubliceerd. Hij is ook verbonden aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel.

Schokland

Bosselaers ontving de prijs in het kerkje van Schokland uit handen burgemeester Harald Bouman van de gemeente Noordoostpolder. Bosselaers is opgeleid als beeldend kunstenaar. In het kerkje was een tentoonstelling met schilderijen van hem te zien.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

2 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden