Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Presidenten Rusland en Mexico feliciteren Biden met zege

Presidenten Rusland en Mexico feliciteren Biden met zege

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische en de Mexicaanse president hebben Joe Biden gefeliciteerd met het winnen van de Amerikaanse verkiezingen. De uitslag van de verkiezingen was al bekend, maar zittend president Donald Trump vocht die nog aan, waardoor enkele buitenlandse leiders Biden nog niet wilden feliciteren.

Maandag werd de voormalig vicepresident officieel gekozen door de kiesmannen. Democraat Biden heeft 306 kiesmannen achter zich, Trump 232. Voor Vladimir Poetin en Andres Manuel Lopez Obrador was dit het moment om Biden te feliciteren.

Poetin heeft Biden verteld dat hij openstaat voor contact en samenwerking, meldt het Kremlin in een verklaring. De Russische president zei tegen Biden dat de VS en Rusland een verantwoordelijkheid hebben om de veiligheid en stabiliteit van de wereld te waarborgen.

Felicitatiebrief

De Mexicaanse president liet weten dat hij een felicitatiebrief aan zijn toekomstige ambtgenoot heeft gestuurd.

Ook de Poolse president Andrzej Duda heeft Biden dinsdag gefeliciteerd. Duda bezocht Trump afgelopen zomer nog. "Ik wens Biden een succesvolle ambtsperiode toe."

Later op de dag kwam ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro met felicitaties. De uiterst rechtse Bolsonaro, ideologisch een verwant van Trump, zei er klaar voor te zijn om met Biden samen te werken, onder meer op het vlak van handel.

Meer uit Buitenland

Al Jazeera hekelt verbod Israël, spreekt over politiek besluit

TEL AVIV (ANP/RTR) - Al Jazeera heeft verontwaardigd gereageerd op het Israëlische besluit om de activiteiten van de nieuwszender in het land te verbieden. "De achtergrond van dit besluit is niet professioneel of journalistiek, maar politiek", zei redactiechef Waleed Omari voor Israël en de Palestijnse gebieden tegen persbureau Reuters. Hij zei dat juridische stappen worden voorbereid.

15 minuten geleden
Verdachte aanval Duitse Europarlementariër meldt zich bij politie

DRESDEN (ANP/DPA) - Een Duitse tiener heeft zichzelf aangegeven na de mishandeling van een Europarlementariër. De politie meldt dat de verdachte een 17-jarige jongen is. Zijn verklaring wordt onderzocht.

2 uur geleden
Israëlische regering sluit plaatselijke tak Al Jazeera

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische regering heeft zondag unaniem besloten om de activiteiten van nieuwszender Al Jazeera in Israël te verbieden. Dat staat in een verklaring van de regering. De maatregel gaat per direct van kracht, laat minister van Communicatie Shlomo Karhi weten op X.

2 uur geleden
FT: inlichtingendiensten waarschuwen voor Russische sabotage

LONDEN (ANP) - Europese inlichtingendiensten hebben hun regeringen gewaarschuwd dat Rusland gewelddadige sabotageacties aan het voorbereiden is. Dit bericht zakenkrant The Financial Times, dat inzage kreeg in analyses uit drie Europese landen.

3 uur geleden
Ruim anderhalf miljoen bezoekers bij megaconcert Madonna in Rio

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - Het afsluitende optreden van de Celebration Tour van Madonna heeft volgens de autoriteiten ongeveer 1,6 miljoen mensen naar het strand van Copacabana in Rio de Janeiro getrokken. Het megaconcert van de 65-jarige artieste was voor bezoekers gratis, de overheid kostte het naar verluidt zo'n 20 miljoen real (omgerekend ruim 3,6 miljoen euro).

5 uur geleden
Madonna geeft megaconcert in Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO (ANP/DPA/AFP) - Madonna heeft zaterdagnacht een megaconcert gegeven op het strand van Copacabana in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Volgens het stadsbestuur werden er 1,5 miljoen fans verwacht bij het optreden. Hoeveel dat er uiteindelijk precies waren, was niet onmiddellijk duidelijk. Wel tonen foto's van het evenement dat het strand afgeladen vol stond.

8 uur geleden
Minimalistische kunstenaar Frank Stella overleden

NEW YORK (ANP/AFP) - De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella is op 87-jarige leeftijd overleden, melden verschillende media in de Verenigde Staten. De schilder en beeldhouwer, die zich vooral met zijn vroege minimalistische werken een dominante plek binnen de naoorlogse Amerikaanse kunstwereld verwierf, stierf thuis in Manhattan aan lymfeklierkanker, meldt The New York Times.

9 uur geleden