Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Trump wil vaccin pas later voor hem en Witte Huis-staf

President Trump wil vaccin pas later voor hem en Witte Huis-staf

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Donald Trump zegt nog niet aan de beurt te zijn om het coronavaccin te krijgen en wil ook dat het personeel in het Witte Huis pas ergens later in het programma aan de beurt komt. De Amerikaanse president zei wel ernaar uit te kijken op een geschikt moment gevaccineerd te worden.

"Mensen die in het Witte Huis werken moeten het vaccin ergens later in het programma krijgen, tenzij er een specifieke noodzaak is. Op mijn verzoek is deze aanpassing gedaan", reageerde Trump via Twitter op het nieuws in Amerikaanse media dat personeel in het Witte Huis in de komende tien dagen gevaccineerd zou gaan worden.

"Het staat niet gepland dat ik word gevaccineerd, maar ik kijk ernaar uit om dat op een geschikt moment te doen", voegde Trump eraan toe.

Pence

Persbureau Reuters meldde zondagavond dat de Amerikaanse president, vice-president Mike Pence en andere topbestuurders vanaf maandag als een van de eersten het net goedgekeurde coronavaccin van Pfizer en BioNTech toegediend kunnen krijgen. Trump liet echter weten daar nog mee te zullen wachten.

Pence had eerder al gezegd zich te zullen laten vaccineren, zodra die mogelijkheid er is. "Het eerste moment dat het voor iemand in mijn categorie passend is om een vaccin te krijgen, weet dan dat ik en mijn familie niet zullen aarzelen."

Eerste doses

Grote hoeveelheden van het vaccin arriveren maandag op 145 locaties door het land. De eerste doses zijn bestemd voor mensen die werken in de gezondheidszorg en oudere mensen in verpleeghuizen.

Oudere overheidsfunctionarissen worden ook als een van de eersten gevaccineerd, aldus John Ullyot van de Nationale Veiligheidsraad. Dit is volgens het protocol dat ervoor moet zorgen dat de Amerikaanse overheid kan blijven functioneren tijdens een pandemie of een noodsituatie.

Meer uit Buitenland

Bron: oorlogskabinet Israël in de middag weer bijeen

TEL AVIV (ANP/RTR) - Het Israëlische oorlogskabinet komt maandag weer bijeen. De bijeenkomst staat gepland voor 13.00 uur Nederlandse tijd, zegt een bron rond de Israëlische regering tegen persbureau Reuters.

1 uur geleden
Vliegverkeer Iraanse luchthavens hervat na aanval op Israël

TEHERAN (ANP/AFP) - Iraanse luchthavens hebben maandag hun activiteiten hervat na de grootschalige Iraanse raketaanval op Israël. Het gaat volgens Iraanse media onder meer om vliegvelden in hoofdstad Teheran, waaronder de internationale luchthaven Imam Khomeini.

2 uur geleden
Macron noemt Iraanse reactie op aanval op ambassade overdreven

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron noemt de Iraanse reactie op de Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Damascus "disproportioneel". Iran vuurde zaterdag honderden raketten en drones af op Israël als vergelding voor de aanval op de ambassade van 1 april. Iran stelt dat het vergeefs had aangeklopt bij de Veiligheidsraad en daarom zelf tot actie tegen Israël overging. Macron verwijt dat het land met de aanval een diepe crisis heeft veroorzaakt.

3 uur geleden
Rode Kruis vreest vergeten crisis in Soedan na jaar oorlog

KHARTOEM (ANP) - Een jaar na het uitbreken van de oorlog in Soedan vreest het Rode Kruis dat de humanitaire crisis die zich daar afspeelt internationaal uit zicht raakt. De hulporganisatie spreekt van een "vergeten crisis", omdat de wereld druk zou zijn met conflicten op andere plekken, zoals Oekraïne en Gaza.

6 uur geleden
VS ontkennen dat Iran heeft gewaarschuwd voor aanval

WASHINGTON (ANP/RTR) - Iran stelt dat het landen in de regio en de Verenigde Staten heeft gewaarschuwd dat het in de nacht van zaterdag op zondag Israël zou aanvallen. Een hoge Amerikaanse overheidsfunctionaris ontkent dat tegenover persbureau Reuters stellig.

6 uur geleden
Trump eerste oud-president VS die terechtstaat in strafzaak

NEW YORK (ANP) - Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis begint een strafzaak tegen een oud-president. Donald Trump staat vanaf maandag in New York terecht voor het sjoemelen met zakelijke documenten om te verhullen dat hij zwijggeld heeft betaald aan pornoactrice Stormy Daniels.

8 uur geleden
Dader Sydney had het volgens politie mogelijk op vrouwen gemunt

SYDNEY (ANP/RTR) - De man die zaterdag in het Australische Sydney zes mensen doodstak in een winkelcentrum, had het mogelijk voorzien op vrouwen. Volgens de politie waren vijf dodelijke slachtoffers vrouwen, net als de meeste van de twaalf gewonden.

9 uur geleden