Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Biden gastheer op top van het Amerikaanse continent

President Biden gastheer op top van het Amerikaanse continent

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden is in Los Angeles gastheer op de negende topconferentie van 'de Amerika's' of de top van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. De laatste top was in 2018. Biden heeft de linkse leiders van Cuba, Nicaragua en Venezuela wegens mensenrechtenschendingen niet uitgenodigd en dat is voor andere leiders inclusief de Mexicaanse president, een reden om ook weg te blijven.

Maar onder anderen de leiders van Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay maken wel hun opwachting in Californië.

De eerste top was in 1994 in Miami en de conferentie is dit jaar voor de tweede keer in de VS. De vorige Amerikaanse top was in de Peruaanse hoofdstad Lima en ook toen was onenigheid over de autoritaire regimes in met name Venezuela en Cuba een splijtzwam. Toenmalig president Donald Trump zegde zijn deelname tot ergernis van ambtgenoten op het continent op het laatste moment af.

President Joe Biden heeft aangekondigd dat het evenement dat tot 10 juni duurt, zich focust op het bouwen van een "duurzame, weerbare en rechtvaardige toekomst".

Meer uit Buitenland

Deense premier op straat geslagen door man

KOPENHAGEN (ANP) - De Deense premier Mette Frederiksen is op straat in Kopenhagen geslagen door een man. De man is gearresteerd, melden Deense media.

11 minuten geleden
Jemenitische Houthi's houden elf VN-medewerkers vast

GENÈVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties bevestigen dat elf medewerkers in Jemen zijn vastgezet door de Houthi's. Er wordt opgeroepen tot hun onmiddellijke vrijlating. Een VN-woordvoerder zegt dat wordt gewerkt aan de veilige, onvoorwaardelijke en snelle vrijlating van het personeel.

1 uur geleden
Blinken pleit volgende week in Midden-Oosten voor vredesvoorstel

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken reist volgende week naar het Midden-Oosten om te pleiten voor een voorstel voor vrede in de Gazastrook. Hij bezoekt Israël, Egypte en Qatar.

2 uur geleden
Israël walgt van kritiek Verenigde Naties op Israëlisch leger

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Israël vindt het volkomen onterecht dat zijn strijdkrachten op een zwarte lijst komen van landen en legers die falen bij het beschermen van kinderen tijdens oorlog. De Israëlische gezant bij de Verenigde Naties (VN) zegt ervan te walgen dat het Israëlische leger op de jaarlijkse lijst van de VN wordt geplaatst, die naar verwachting deze maand verschijnt.

2 uur geleden
Bezetters universiteit Gent krijgen hulp rechter tegen ontruiming

GENT (ANP) - De pro-Palestijnse bezetters van de universiteit van het Belgische Gent krijgen hulp van de rechter. Die blokkeert de ontruiming waar de rector om had gevraagd, melden Belgische media.

4 uur geleden
Antwerps ziekenhuis legt radiologie stil na foute diagnoses

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Een nieuw ziekenhuis in Antwerpen zet al zijn zeven radiologen tijdelijk aan de kant. Meerdere diagnoses rammelden, bleek uit onderzoek. Zo werden volgens Belgische media een botbreuk over het hoofd gezien en een tumor verkeerd gemeten.

5 uur geleden
Amerikaanse militairen leggen tijdelijke pier Gaza opnieuw aan

WASHINGTON (ANP) - Amerikaanse militairen hebben de tijdelijke pier in de Gazastrook opnieuw geïnstalleerd. Een deel van het bouwwerk werd eind vorige maand weggesleept voor reparatie.

5 uur geleden