Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prentenboekenmaker Mark Janssen twee keer in top 10 bestsellers

Prentenboekenmaker Mark Janssen twee keer in top 10 bestsellers

DEN HAAG (ANP) - Het kinderboek Dromer van prentenboekenmaker Mark Janssen komt deze week binnen in de Bestseller 60 en staat meteen op plek nummer één. Maar dat is niet het enige boek waarmee Janssen de top tien haalt. Ook Van snoepjesproever tot matrassentester van Marianne Busser en Ron Schröder, waarvoor hij de illustraties maakte, heeft de top tien gehaald. De vele kinderboeken in de top tien zijn te danken aan de Kinderboekenweek.

Andere nieuwkomers in de top tien zijn Gozert van Pieter Koolwijk en Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl. Haar boek is hard gestegen sinds vorige week, deze ging van de veertiende plek in de top zestig naar plek drie. Dat geldt ook voor De Stap van Merel van Vroonhoven en De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete. Deze stegen sinds vorige week meer dan dertig plekken en halen hiermee te top tien.

Met Dromer op de eerste plaats is het boek van Lucinda Riley, De Liefdesbrief, naar een tweede positie gezakt. Ook Charlie Mackesy's De jongen, de mol, de vos en het paard en Michael Pilarczyk's Je bent zoals je denkt staan nu op een lagere plek.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (-) Mark Janssen - Dromer

2. (1) Lucinda Riley - De liefdesbrief

3. (14) Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen

4. (3) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

5. (27) Marc-Uwe Kling en Astrid Henn - De NEEhoorn

6. (-) Pieter Koolwijk - Gozert

7. (-) Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen - Van snoepjesproever tot matrassentester

8. (40) Merel van Vroonhoven - De stap

9. (42) Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes zoeken een schat

10. (4) Michael Pilarczyk - Je bent zoals je denkt

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Schetsen voor onvoltooid Asterix-stripboek ontdekt

PARIJS (ANP) - Anne Goscinny, dochter van de beroemde Franse stripscenarist René Goscinny, heeft dit weekend tegenover het Duitse tijdschrift Der Spiegel de vondst onthuld van schetsen voor een onvoltooid Asterix-stripboek.

7 uur geleden
Longfonds vertrouwt op medisch team tijdens Dansmarathon

AMSTERDAM (ANP) - Longfonds kan zich niet vinden in de kritiek op het SBS-programma De Dansmarathon, waarmee geld werd opgehaald voor deze organisatie. Tijdens de show gingen koppels de dansvloer op en het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust nam, won. Een aantal deelnemers was uitgedroogd en viel flauw en dat leidde berichten op sociale media waarin mensen hun zorgen uitten over de toestand van de laatste deelnemers. Mensen vroegen zich af of het wel verantwoord was.

9 uur geleden
Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

HILVERSUM (ANP) - Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

16 uur geleden
Hollywoodpersoneel sluit deal met producenten, staking afgewend

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Een geplande staking van personeel dat achter de schermen werkt bij Hollywoodfilms en -televisieshows gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag een voorlopig akkoord gesloten met producenten.

17 uur geleden
Opnames zijn klaar, Russische actrice terug van ISS naar de aarde

BAJKONOER (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis is een film buiten de aarde opgenomen. Na bijna twee weken zit het werk van actrice Joelia Peresild (37) in het internationale ruimtestation ISS erop. Daarom keert ze zondag terug naar de aarde. Ook haar cameraman en producent Klim Sjipenko (38) verlaat de ruimte, net als kosmonaut Oleg Novitski (50), die een halfjaar in de ruimte is geweest.

20 uur geleden
Prix Europa Award voor VPRO-project Maandverbond

HILVERSUM (ANP) - De VPRO heeft vrijdagavond tijdens het prestigieuze Prix Europa-gala de Prix Europa Award gewonnen voor het beste onlinemediaproject van het jaar. De omroep won de prijs met het Telegram-project Maandverbond.

1 dag geleden
Netflix-medewerker die lekte over show Dave Chappelle ontslagen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Netflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer hebben gelekt hoeveel kosten de videostreamingdienst had gemaakt voor een controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle. Veel Netflix-medewerkers zijn boos over Chappelles opmerkingen in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen.

1 dag geleden