Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prentenboekenmaker Mark Janssen twee keer in top 10 bestsellers

Prentenboekenmaker Mark Janssen twee keer in top 10 bestsellers

DEN HAAG (ANP) - Het kinderboek Dromer van prentenboekenmaker Mark Janssen komt deze week binnen in de Bestseller 60 en staat meteen op plek nummer één. Maar dat is niet het enige boek waarmee Janssen de top tien haalt. Ook Van snoepjesproever tot matrassentester van Marianne Busser en Ron Schröder, waarvoor hij de illustraties maakte, heeft de top tien gehaald. De vele kinderboeken in de top tien zijn te danken aan de Kinderboekenweek.

Andere nieuwkomers in de top tien zijn Gozert van Pieter Koolwijk en Fortuna's kinderen van Annejet van der Zijl. Haar boek is hard gestegen sinds vorige week, deze ging van de veertiende plek in de top zestig naar plek drie. Dat geldt ook voor De Stap van Merel van Vroonhoven en De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete. Deze stegen sinds vorige week meer dan dertig plekken en halen hiermee te top tien.

Met Dromer op de eerste plaats is het boek van Lucinda Riley, De Liefdesbrief, naar een tweede positie gezakt. Ook Charlie Mackesy's De jongen, de mol, de vos en het paard en Michael Pilarczyk's Je bent zoals je denkt staan nu op een lagere plek.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (-) Mark Janssen - Dromer

2. (1) Lucinda Riley - De liefdesbrief

3. (14) Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen

4. (3) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

5. (27) Marc-Uwe Kling en Astrid Henn - De NEEhoorn

6. (-) Pieter Koolwijk - Gozert

7. (-) Marianne Busser, Ron Schröder en Mark Janssen - Van snoepjesproever tot matrassentester

8. (40) Merel van Vroonhoven - De stap

9. (42) Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes zoeken een schat

10. (4) Michael Pilarczyk - Je bent zoals je denkt

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

3 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

3 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

3 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

3 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

3 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

3 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

4 maanden geleden