Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Première ‘Michiel de Ruyter’ komt in zicht

Première ‘Michiel de Ruyter’ komt in zicht

GOES/MIDDELBURG - Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan echter in het water. Het jubilerende gezelschap hoopt nu, na bijna tweeënhalf jaar, het stuk deze maand op de planken te brengen. Tot grote vreugde van voormalig voorzitter Eddy Bogaert en soliste Femke Ivens.

Muziektheater Zeeland voelt voor Eddy als ‘zijn’ club. “Ik ben in 1985 voorzitter geworden en toen ik begon moesten we alles weer op de rit zien te krijgen. Door hele goede mensen te vinden is dat gelukt en binnen een paar jaar waren we weer boven Jan. Daardoor voelt de club heel eigen en kan ik maar moeilijk afscheid nemen. Ik ben als erelid nog steeds erg betrokken.”

Rooskleurig

Na vijftien jaar voorzitterschap werd Eddy productieleider en ook stond hij zelf jaren op het toneel. “Het hele gebeuren op het toneel ging mij steeds meer trekken. Ik heb behoorlijk grote rollen gespeeld. Jammer genoeg heb ik niet zo’n mooie zangstem, maar ik heb een lieve vrouw die zang gestudeerd heeft aan het conservatorium en mij altijd geholpen heeft om stukken zuiver te zingen. Motorisch gezien ben ik niet zo ontwikkeld dus dans is niet mijn ding. Acteren daarentegen zit in mijn bloed.”

Volgens Eddy is er de afgelopen jaren weinig veranderd in de vereniging. “Het ledenaantal is al jarenlang vrij stabiel; soms waren er zelfs te veel. De meeste leden blijven. Dat heeft er ook mee te maken dat het een hobby is die heel veelzijdig is: dansen, zingen, acteren. Het blijft altijd aantrekken. Bovendien doe je het samen. En musical is al jaren ontzettend populair. Ik zie de toekomst rooskleurig in.”

Jeugdtheaterschool

Femke, die de rol van de vrouw van Johan de Witt speelt, voelt zich net als Eddy behoorlijk verbonden met de vereniging. “Ik ben in 2007 begonnen als klein meisje en tussendoor twee jaar weggeweest. Ik ben weer teruggekomen, omdat ik echt het gevoel had van ‘dit is mijn club, ik hoor hier bij’. Vooral op dansgebied heb ik veel gedaan, maar ik heb mij ook ontwikkeld qua zang. In Amsterdam heb ik de vooropleiding van de Theaterschool gedaan en ook heb ik in Goes op de Jeugdtheaterschool gezeten. Ik volg nog steeds zangles. Muziektheater Zeeland is een hele warme club waarin iedereen mag zij wie hij of zij is. Ook als het even niet gaat, is het goed. Er is dan altijd wel iemand die even een hand op je schouder legt.”

Meer informatie

Muziektheater Zeeland speelt de voorstelling ‘Michiel de Ruyter’ op vrijdag 12 november (première) en zaterdag 13 november in theater de Mythe in Goes, zaterdag 20 november in de Stadsschouwburg in Middelburg en zaterdag 27 november in het Scheldetheater in Terneuzen. Kijk voor meer informatie op muziektheaterzeeland.nl.

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

11 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

11 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

15 uur geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

18 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 dag geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden