Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Trudeau niet naar Trump-top met Mexicaanse president

Premier Trudeau niet naar Trump-top met Mexicaanse president

MEXICO-STAD (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau zal deze week niet afreizen naar Washington voor een top met de Amerikaanse president Donald Trump en de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador over een nieuw Noord-Amerikaans handelsverdrag.

Trudeau zei eerder tegen journalisten dat hij bezorgd is over het Amerikaanse onvermogen om de coronacrisis onder controle te krijgen. Ook verwees hij naar spanningen over mogelijke Amerikaanse tarieven op Canadees aluminium. De onderhandelingen over de voorwaarden rond de bijeenkomst, die gepland staat voor 8 en 9 juli, lopen nog wel.

De Mexicaanse president zal de Amerikaanse president Donald Trump woensdag in het Witte Huis ontmoeten, zijn eerste reis buiten Mexico sinds zijn aantreden. López Obrador had er bij Trudeau in het openbaar op aangedrongen zich bij hem in Washington te voegen.

Test

López Obrador voegde eraan toe dat hij een coronavirus-test zal doen voordat hij Mexico verlaat, en dat hij bereid is er nog een te doen in de Verenigde Staten als hij daartoe verplicht wordt.

Trudeau zal wel zo snel mogelijk Mexico bezoeken. Hij heeft een uitnodiging van de Mexicaanse president daartoe aangenomen. De twee leiders hadden maandagochtend een telefoongesprek met elkaar.

"Hij zal ons niet kunnen vergezellen in Washington, maar hij stemde ermee in om Mexico zo snel mogelijk te bezoeken", zei López Obrador op Twitter, verwijzend naar zijn reis naar Trump in Washington. "We hebben een heel goede relatie."

Meer uit Buitenland

Moskou pakt mensenrechtenorganisatie aan en vervolgt voorzitter

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische politie heeft dinsdag invallen gedaan bij leden van de mensenrechtenorganisatie Memorial, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede. Een van de voorzitters, Oleg Orlov, wordt vervolgd voor het "in diskrediet brengen" van het Russische leger. Een aantal mensen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

18 minuten geleden
Stoltenberg: Rusland en China werken steeds inniger samen

BRUSSEL (ANP) - Rusland en China werken steeds nauwer samen, maakt NAVO-chef Jens Stoltenberg bezorgd op uit het bezoek van de Chinese president aan Moskou. De westerse militaire alliantie heeft volgens hem aanwijzingen dat Rusland China om wapens heeft gevraagd. Maar vooralsnog is er geen bewijs dat Beijing daar gehoor aan heeft gegeven, zegt de secretaris-generaal.

40 minuten geleden
EU-landen stemmen in met nieuwe afspraken over Noord-Ierland

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben ingestemd met de belangrijkste nieuwe afspraken met het Verenigd Koninkrijk over hoofdpijndossier Noord-Ierland. Die moeten het slepende conflict oplossen dat sinds de Brexit is ontstaan over de delicate status van Noord-Ierland.

1 uur geleden
Duitsers ruziën over versmelting achternamen

BERLIJN (ANP) - De Duitse coalitie ruziet over het versmelten van de achternamen van een getrouwd koppel. Meneer Schneider en mevrouw Müller bijvoorbeeld worden dan samengevoegd tot Schnüller. De Groenen kwamen met het voorstel voor het vermengen van familienamen op de proppen. De liberale regeringspartner FDP kondigde meteen verzet aan.

1 uur geleden
Mogelijk woensdag aanklacht en arrestatiebevel tegen Trump

NEW YORK (ANP) - De beslissing of de voormalige Amerikaanse president Donald Trump wordt aangeklaagd en of er een arrestatiebevel tegen hem komt, wordt volgens Amerikaanse media waarschijnlijk woensdag in New York genomen. Het zou de eerste keer zijn dat een ex-president strafrechtelijk wordt vervolgd.

2 uur geleden
Britse ex-premier Johnson erkent fouten coronafeestjes

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse ex-premier Boris Johnson erkent min of meer dat hij het Britse parlement heeft misleid toen hij destijds zei dat coronaregels in zijn kantoor en ambtswoning volledig werden nageleefd. Maar hij verwerpt de aantijging dat hij het Lagerhuis "opzettelijk of roekeloos" verkeerd heeft geïnformeerd. Daar zou geen enkel bewijs voor zijn.

2 uur geleden
Activiste Greta Thunberg mag van rechter Zweedse staat aanklagen

STOCKHOLM (ANP/RTR) - De Zweedse rechter heeft Greta Thunberg en een groep van 600 andere klimaatactivisten toestemming gegeven om de Zweedse staat aan te klagen. De jongeren vinden dat Stockholm onvoldoende heeft gedaan om klimaatverandering tegen te gaan. Nadat de groep de aanklacht op een paar punten aangepaste, mag de zaak nu doorgaan.

3 uur geleden