Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Rutte op 'bijzonder' werkbezoek in Zeeland

Premier Rutte op 'bijzonder' werkbezoek in Zeeland

NEELTJE JANS - "Het is altijd heerlijk om in Zeeland te zijn", zegt minister-president Mark Rutte woensdagmorgen bij aankomst op Neeltje Jans. Hier begint bij Proef Zeeland zijn werkbezoek aan de provincie.

De premier praat op verschillende plaatsen in Zeeland met onder meer leraren en verpleegkundigen. "Het wordt een bijzondere dag. De mensen hier zijn nuchter en innovatief en werken hard."

Pulsvisserij

Bij Proef Zeeland op Neeltje Jans krijgt Rutte een brief aangeboden van pulsvissers Cas en Dave Caljouw uit Arnemuiden. "Door het verbod op pulsvisserij moeten we straks terug naar de traditionele vangst en dan hebben we wekelijks een miljoen liter gasolie nodig", stelt Cas Caljouw. "Dat zijn 52 vrachtwagens met diesel. De co2-uitstoot moet naar beneden, maar dit beleid staat daar haaks op." De pulsvisser, die de brief namens de sector aanbiedt, is zich ervan bewust dat het besluit over het verbod een Europese aangelegenheid is, maar hij en zijn zoon Dave vragen Rutte om steun en compensatie vanuit Den Haag. "Dat kan ik niet toezeggen, maar ik beloof wel dat we ons best voor jullie gaan doen", reageert de minister-president.

Meer uit Middelburg

Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

1 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

1 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

2 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

2 uur geleden
Basisschool Het Element krijgt modderkeuken van Soroptimisten

MIDDELBURG - Soroptimist club Walcheren heeft voor de kleutergroepen van basisschool Het Element in Middelburg een modderkeuken aangeschaft. Die werd donderdag feestelijk 'geopend'. De keuken is voor een groep grotendeels taalarme kinderen met verschillende culturele achtergronden.

2 uur geleden
Integrale controle bedrijventerreinen gemeente Veere

DOMBURG - Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond op dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. 

2 uur geleden