Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Rutte: Avondklok naar 22.00 uur, verdere versoepelingen van de baan

Premier Rutte: Avondklok naar 22.00 uur, verdere versoepelingen van de baan

De avondklok gaat vanaf volgende week woensdag pas om 22.00 uur in plaats van om 21.00 uur in. Dat heeft premier Rutte vanavond bekend gemaakt in de persconferentie. De avondklok helemaal afschaffen, is vanwege het hoge aantal besmettingen niet mogelijk stelt Rutte. Ook andere aangekondigde versoepelingen, zoals het openen van de terrassen met Pasen, gaan niet door.

Tijdens de vorige persconferentie waren de vooruitzichten goed. Mogelijk zouden terrassen open kunnen met Pasen, en ook het hoger onderwijs zou weer deels open kunnen. Maar dan had het R-getal onder de 1 moeten blijven. En dat is niet het geval. Het aantal besmettingen is omhoog gegaan, en het R-getal ligt duidelijk boven de 1. Maatregelen loslaten is daarom niet mogelijk.

De huidige maatregelen worden verlengd voor drie weken. Die gaan dus gelden tot 20 april. Er is slechts één aanpassing. De avondklok gaat vanaf woensdag 31 maart (als de klok is verzet) gelden van 22.00 uur ‘s avonds tot 4.30 uur ‘s ochtends. Dat was een verzoek van zowel burgemeesters en handhaving, dat door het kabinet wordt gevolgd.

“Dit valt tegen. Ik snap het ongeduld. En we zien de maatschappelijke onrust”, gaf Rutte toe. Wel gaf hij aan dat als de cijfers komende weken beter worden, versoepelingen mogelijk toch kunnen worden doorgevoerd. “Dan zullen we snel handelen”, aldus Rutte. Maar als de cijfers slechter worden, dan zijn verscherpingen van de maatregelen ook mogelijk.

Reisadvies

Het huidige reisadvies wordt verlengd tot 15 mei. Het dringende verzoek voor de meivakantie is om thuis te blijven. Over de zomervakantie valt nog niets te zeggen, aldus Rutte. Daar kan het kabinet nog geen advies voor uitbrengen.

Meer uit Tholen

De wolf heeft volgens 90 procent van de lezers geen plaats in Zeeland

THOLEN - Negen op de tien mensen vinden dat de wolf geen plaats heeft in Zeeland. Dat blijkt uit een recente peiling onder lezers van de Thoolse Bode. De poll, gehouden naar aanleiding van meerdere incidenten met doodgebeten schapen op Tholen, is in een paar dagen tijd al meer dan vijfhonderd keer ingevuld.

2 uur geleden
Informatieavond over nieuw hoogspanningsstation pal tegenover Tholen

HALSTEREN/THOLEN - Netbeheerders TenneT en Enexis gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen bij de Noorder Kreekweg in Halsteren, langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor het project is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt waar mensen, waaronder inwoners van Tholen, reacties kunnen indienen. Ook worden er informatieavonden gehouden over het project.

5 uur geleden
Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

22 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

1 dag geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

2 dagen geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

2 dagen geleden