Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Rutte: Avondklok naar 22.00 uur, verdere versoepelingen van de baan

Premier Rutte: Avondklok naar 22.00 uur, verdere versoepelingen van de baan

De avondklok gaat vanaf volgende week woensdag pas om 22.00 uur in plaats van om 21.00 uur in. Dat heeft premier Rutte vanavond bekend gemaakt in de persconferentie. De avondklok helemaal afschaffen, is vanwege het hoge aantal besmettingen niet mogelijk stelt Rutte. Ook andere aangekondigde versoepelingen, zoals het openen van de terrassen met Pasen, gaan niet door.

Tijdens de vorige persconferentie waren de vooruitzichten goed. Mogelijk zouden terrassen open kunnen met Pasen, en ook het hoger onderwijs zou weer deels open kunnen. Maar dan had het R-getal onder de 1 moeten blijven. En dat is niet het geval. Het aantal besmettingen is omhoog gegaan, en het R-getal ligt duidelijk boven de 1. Maatregelen loslaten is daarom niet mogelijk.

De huidige maatregelen worden verlengd voor drie weken. Die gaan dus gelden tot 20 april. Er is slechts één aanpassing. De avondklok gaat vanaf woensdag 31 maart (als de klok is verzet) gelden van 22.00 uur ‘s avonds tot 4.30 uur ‘s ochtends. Dat was een verzoek van zowel burgemeesters en handhaving, dat door het kabinet wordt gevolgd.

“Dit valt tegen. Ik snap het ongeduld. En we zien de maatschappelijke onrust”, gaf Rutte toe. Wel gaf hij aan dat als de cijfers komende weken beter worden, versoepelingen mogelijk toch kunnen worden doorgevoerd. “Dan zullen we snel handelen”, aldus Rutte. Maar als de cijfers slechter worden, dan zijn verscherpingen van de maatregelen ook mogelijk.

Reisadvies

Het huidige reisadvies wordt verlengd tot 15 mei. Het dringende verzoek voor de meivakantie is om thuis te blijven. Over de zomervakantie valt nog niets te zeggen, aldus Rutte. Daar kan het kabinet nog geen advies voor uitbrengen.

Meer uit Tholen

Silent disco, mocktailbar en dj: gemeente organiseert feest voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert op vrijdag 2 september een feest voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Het feest vindt plaats in de Feestzaal Scheepsruum in Sint-Annaland. 

5 uur geleden
Nationale aandacht voor openhartige Emma in tv-programma ‘Au Pairs’

THOLEN - De Thoolse Emma heeft met haar bijzondere verhaal in het tv-programma ‘Au Pairs’, online veel losgemaakt. In het programma vertelt de Thoolse dat ze tijdens haar werk in Miami verliefd geworden is op een vrouw. Onder andere televisierecensent Angela de Jong heeft een volledige column gewijd aan deze aflevering. 

1 dag geleden
Heerlijke Kunst 2022 bij Manege Vosmaer

OUD-VOSSEMEER - Kunstmanifestatie Heerlijke Kunst van 3 t/m 25 september bij manege Vosmaer, Zeedijk 3a, Oud Vossemeer.

1 dag geleden
Kermis in Sint-Annaland van start: vier dagen lang volop vermaak

SINT-ANNALAND - In de botsauto’s, muntjes schuiven of een suikerspin eten. In Sint-Annaland kan het vanaf vandaag weer. De kermis is namelijk van start gegaan. Bezoekers kunnen vier dagen lang genieten van volop vermaak. 

2 dagen geleden
Hitteplan vanaf morgen actief, vooral voor 75-plussers

THOLEN - Na overleg met het KNMI heeft het RIVM besloten het Nationaal Hitteplan te activeren. Deze geldt vanaf morgen voor alle provincies en houdt waarschijnlijk aan tot na het weekend.

3 dagen geleden
Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

3 dagen geleden
Hittegolf begonnen: week lang hoogzomer in Nederland

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal regionaal sprake zijn van een hittegolf. Dat meldt weeronline. Voor een hittegolf moet het minimaal vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn, waarvan minstens drie dagen met 30 graden of meer. 

4 dagen geleden