Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier League vermijdt veiling door tv-deal bestaande partners

Premier League vermijdt veiling door tv-deal bestaande partners

LONDEN (ANP/RTR) - De voetbalclubs uit de Engelse Premier League zijn unaniem akkoord met een nieuw driejarig contract over de uitzendrechten met de bestaande partijen. Dat zijn Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video en BBC Sport. Het gaat om een deal die een totale waarde van 4,5 miljard Engels pond vertegenwoordigt, omgerekend ruim 5 miljard euro.

Volgens de Premier League is de hernieuwde overeenkomst gesloten tegen dezelfde prijs als de huidige, die loopt tot en met het seizoen 2021-2022. De nieuwe deal loopt tot en met het seizoen 2024-2025. Door vast te houden aan de bestaande partners, voorkomt de toonaangevende voetbalcompetitie een veiling, waarin de contracten mogelijk lager zouden uitvallen.

De Premier League kreeg toestemming van de regering om de veiling over te slaan vanwege de financiële gevolgen van de coronapandemie. "We waarderen het enorm dat de regering in principe akkoord gaat met deze regeling", zei Richard Masters, de grote baas van de Premier League. "Covid-19 heeft een aanzienlijke impact gehad op het voetbal en de vernieuwde contracten met onze Britse omroeppartners zullen de onzekerheid verminderen, stabiliteit genereren en het vertrouwen binnen de voetbalpiramide vergroten."

Meer uit Voetbal

FIFA komt kort voor WK met aangepaste beloningen voetbalsters

ZÜRICH (ANP) - De FIFA is kort voor het WK voor vrouwen met een nieuw beloningsstelsel gekomen. Niet alleen voor de deelnemende bonden/teams ligt geld klaar, voortaan krijgen ook de voetbalsters individueel betaald. De FIFA hoopt hiermee het vrouwenvoetbal nog verder te ontwikkelen.

1 uur geleden
KAS Eupen vindt in Duitser Kohfeldt nieuwe trainer

EUPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub KAS Eupen heeft in de Duitser Florian Kohfeldt een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 40 jaar oude Kohfeldt werd in mei van vorig jaar ontslagen bij VfL Wolfsburg, waar hij Mark van Bommel had opgevolgd.

1 uur geleden
Almere City maandag gehuldigd bij promotie naar Eredivisie

ALMERE (ANP) - Als Almere City erin slaagt om te promoveren naar de Eredivisie, worden de spelers en trainers daar maandag voor gehuldigd. Het feest is dan van 17.00 tot 19.00 uur op de Esplanade in het centrum van de stad. Het feest is georganiseerd door de ondernemersvereniging.

2 uur geleden
Ajax langer door met doelman Setford

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het contract met doelman Charlie Setford verlengd. De 19-jarige keeper is nu tot de zomer van 2027 aan de Amsterdamse club verbonden.

2 uur geleden
Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

2 uur geleden
Cissoko van NEC naar Franse club Toulouse FC

NIJMEGEN (ANP) - Ibrahim Cissoko verruilt NEC voor de Franse club Toulouse FC. De 20-jarige buitenspeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Nijmeegse club.

3 uur geleden
Hadouir gaat trainer Fraser assisteren bij RKC

WAALWIJK (ANP) - Anouar Hadouir gaat hoofdtrainer Henk Fraser assisteren bij RKC Waalwijk. De voormalig middenvelder, veertig jaar oud, heeft voor twee seizoenen getekend.

4 uur geleden