Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

Voorzitter Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar. Hij vertelt wat bezoekers kunnen verwachten op de vierde vogelbeurs van zijn vereniging. “Een handelaar uit Poortvliet en vijf kwekers bieden hier hun vogels aan voor adoptie tegen een prijs. We plaatsen kooien met vogels op tafels en iedereen is welkom om te komen kijken.”

Coronapandemie

De vogelbeurs is zo’n drie jaar geleden opgezet tijdens de coronapandemie en heeft sindsdien veel belangstelling getrokken in ‘duivendorp’ Oud-Vossemeer. Ketting benadrukt het sociale aspect van de beurs. “Ons doel was om onze leden dichter bij elkaar te brengen, maar we krijgen nu ook bezoekers uit Zeeland en West-Brabant. Deze beurs is bedoeld voor de mensen, voor de gezelligheid en om onze vereniging te ondersteunen.”

Dit wordt de eerste vogelbeurs van de vereniging in september. Normaal gesproken organiseren de vrijwilligers de beurs in het voorjaar. De keuze voor september is een gewaagde zet, legt Ketting uit. “De vorige editie in februari was druk en we willen nu graag kijken of september net zo succesvol kan zijn.”

Vogelliefhebbers zijn op zaterdag 30 september welkom in Oud-Vossemeer in het duivenlokaal van De Zwaluw op Hofstraat 27. De vogels zijn te bewonderen van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Alexander: 'Ik ben gestart om anderen te waarschuwen' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Alexander Koppelmans van Xtract BV en MKB Cybertraining BV.

5 uur geleden
Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

9 uur geleden
Koningsdag 2024 op Sint Philipsland en Tholen begonnen [FOTOALBUM]

THOLEN - Hoera! Koningsdag in de gemeente Tholen is begonnen. De meeste kernen begonnen deze feestelijke dag met het zingen van het volkslied.

1 dag geleden
Excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde

THOLEN - In mei, juni en dit jaar ook in juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid om de eeuwenoude vangstmethode op onder andere de beroemde Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

1 dag geleden
Keukenbrand in woning aan de Tienhoven: Team Brandonderzoek onderzoekt oorzaak

SINT-ANNALAND- In een woning aan de Tienhoven heeft op zaterdagmorgen een brand gewoed. Volgens de melding betrof het een keukenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle. Team Brandonderzoek heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. 

1 dag geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Skyline van Scherpenisse'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Alkema die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Lintjesregen: Deze zeven Tholenaren kregen een Koninklijke onderscheiding

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft vanmorgen zeven inwoners van de gemeente Tholen verrast met een Koninklijke onderscheiding. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gelukkige inwoners komen uit de kernen Oud-Vossemeer, Poortvliet, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Tholen.

2 dagen geleden