Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Prachtig om deel te zijn van dynamisch proces’

‘Prachtig om deel te zijn van dynamisch proces’

KLOETINGE – Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan van de vereniging echter in het water. Het inmiddels 76-jarig gezelschap hoopt nu op een uitvoering in november. Weekblad de Bode blijft het volgen.

In deze aflevering komt Miranda de Mol uit Kloetinge aan het woord, die verantwoordelijk is voor de kap en grime bij Muziektheater Zeeland. “Ik ben een jaar of drie, vier geleden bij het gezelschap gaan kijken en kon eigenlijk meteen meedraaien. Mijn voorgangster wilde het stokje overdragen. Ik vond het hartstikke gezellig en dus ben ik blijven hangen. Als je er in het begin bijkomt, zie je het niet zo, maar er komt zoveel bij kijken. Zeker als het net zoals bij Michiel de Ruyter een eigen productie betreft.”

Schakelen

Wat De Mol het meeste aanspreekt is dat de totstandkoming van een eigen productie een heel dynamisch proces is. “Niets staat vast. De inbreng van alle partijen is heel belangrijk. Grime en kleding zijn nauw verwant aan elkaar en we hebben dan ook heel wat uurtjes doorgebracht om samen tot dát beeld te komen dat we voor ogen hebben. Samen maak je de uitstraling van zo’n productie naar buiten toe en dat zorgt ervoor dat het verhaal compleet wordt verteld. Zoiets groeit en ik vind het fantastisch om dat mee te maken. Het wordt echt van nul opgebouwd. Ik luister naar iedereen en samenwerking is zó belangrijk. Het is hartstikke mooi om te zien hoe uiteindelijk ieder onderdeeltje samenkomt tot een geheel.”

Familie

De Mol vindt het een uitdaging om constant te moeten schakelen. “Het moet haalbaar zijn en je hebt met zoveel aspecten te maken. Dat maakt het ook zo leuk. Het is geweldig om te zien hoe alles tot leven komt tijdens een fotoshoot of try-out. Dan zie je pas hoe het echt geworden is. Vaak moet je dan toch weer dingen aanpassen om het nog beter te maken.”

Als het aan De Mol ligt, blijft ze nog wel even betrokken bij het gezelschap. “Ik kende het theaterwereldje niet, maar het is heel bijzonder. Er gebeurt zoveel achter de coulissen. We zijn één grote familie en producties worden echt samen gedragen. Ik vind het super om hiervan deel uit te maken.”

Schilderij

De musical ‘Michiel de Ruyter’ is een eigen productie van Muziektheater Zeeland. Het verhaal gaat over Daan en Roos, die met hun ouders in het museum zijn. Omdat ze liever op eigen tempo de kunstwerken willen bekijken spreken Daan en Roos af dat ze apart van hun ouders het museum gaan ontdekken. Bij een schilderij van een stervende Michiel de Ruyter gebeurt er iets vreemds. Michiel wenkt hen en Daan en Roos ‘verdwijnen’ als het ware in het schilderij... 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Foto-expositie ‘Verbinding’ te zien in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op verzoek van de stichting Hart en Ziel exposeert Foto Groep Goes in de Geerteskerk in Kloetinge foto’s met het thema Verbinding. Op deze mooie locatie zijn in augustus en september de foto’s te bewonderen. De expositie is op woensdag en zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur vrij toegankelijk. 

1 uur geleden
Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogteschade

Waterschap Scheldestromen gaat het gezuiverde rioolwater van de rioolwaterzuiveringen Walcheren (in Ritthem) en Willem Annapolder (in Kapelle) tijdelijk in het achterliggende gebied brengen. Dit is een noodmaatregel om inklinking van veenlagen in de bodem te beperken en blijvende schade door bodemdaling te voorkomen, aldus het waterschap. 

5 uur geleden
Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

1 dag geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

1 dag geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

2 dagen geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden