Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Prachtig om deel te zijn van dynamisch proces’

‘Prachtig om deel te zijn van dynamisch proces’

KLOETINGE – Weekblad de Bode volgde vorig jaar de voorbereidingen van Muziektheater Zeeland op de uitvoering van de musical ‘Michiel de Ruyter’ op de voet. Vanwege de coronacrisis viel het hoogtepunt van het 75-jarig bestaan van de vereniging echter in het water. Het inmiddels 76-jarig gezelschap hoopt nu op een uitvoering in november. Weekblad de Bode blijft het volgen.

In deze aflevering komt Miranda de Mol uit Kloetinge aan het woord, die verantwoordelijk is voor de kap en grime bij Muziektheater Zeeland. “Ik ben een jaar of drie, vier geleden bij het gezelschap gaan kijken en kon eigenlijk meteen meedraaien. Mijn voorgangster wilde het stokje overdragen. Ik vond het hartstikke gezellig en dus ben ik blijven hangen. Als je er in het begin bijkomt, zie je het niet zo, maar er komt zoveel bij kijken. Zeker als het net zoals bij Michiel de Ruyter een eigen productie betreft.”

Schakelen

Wat De Mol het meeste aanspreekt is dat de totstandkoming van een eigen productie een heel dynamisch proces is. “Niets staat vast. De inbreng van alle partijen is heel belangrijk. Grime en kleding zijn nauw verwant aan elkaar en we hebben dan ook heel wat uurtjes doorgebracht om samen tot dát beeld te komen dat we voor ogen hebben. Samen maak je de uitstraling van zo’n productie naar buiten toe en dat zorgt ervoor dat het verhaal compleet wordt verteld. Zoiets groeit en ik vind het fantastisch om dat mee te maken. Het wordt echt van nul opgebouwd. Ik luister naar iedereen en samenwerking is zó belangrijk. Het is hartstikke mooi om te zien hoe uiteindelijk ieder onderdeeltje samenkomt tot een geheel.”

Familie

De Mol vindt het een uitdaging om constant te moeten schakelen. “Het moet haalbaar zijn en je hebt met zoveel aspecten te maken. Dat maakt het ook zo leuk. Het is geweldig om te zien hoe alles tot leven komt tijdens een fotoshoot of try-out. Dan zie je pas hoe het echt geworden is. Vaak moet je dan toch weer dingen aanpassen om het nog beter te maken.”

Als het aan De Mol ligt, blijft ze nog wel even betrokken bij het gezelschap. “Ik kende het theaterwereldje niet, maar het is heel bijzonder. Er gebeurt zoveel achter de coulissen. We zijn één grote familie en producties worden echt samen gedragen. Ik vind het super om hiervan deel uit te maken.”

Schilderij

De musical ‘Michiel de Ruyter’ is een eigen productie van Muziektheater Zeeland. Het verhaal gaat over Daan en Roos, die met hun ouders in het museum zijn. Omdat ze liever op eigen tempo de kunstwerken willen bekijken spreken Daan en Roos af dat ze apart van hun ouders het museum gaan ontdekken. Bij een schilderij van een stervende Michiel de Ruyter gebeurt er iets vreemds. Michiel wenkt hen en Daan en Roos ‘verdwijnen’ als het ware in het schilderij... 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

2 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

3 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

1 dag geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden