Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Praathuisje Waarde verhuist toch niet naar Bath

Praathuisje Waarde verhuist toch niet naar Bath

WAARDE - Het praathuisje in Waarde blijft in Waarde.

Vorige week liet de gemeente Reimerswaal weten dat het praathuisje op verzoek van de dorpsraad van Waarde zou worden verwijderd en in Bath geplaatst zou worden. “De dorpsraad heeft maandag echter een verzoek ingediend om het huisje toch te laten staan”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Hier geven we gehoor aan. Als reden geeft de dorpsraad Waarde aan dat ze verzuimd heeft de hele dorpsraad in deze beslissing mee te nemen. Ze blijkt niet goed te hebben ingeschat hoeveel waarde veel inwoners toch aan het praathuisje hechten.” 

Voor het te plaatsen praathuisje in Bath zoekt de gemeente naar een andere oplossing. Vandalen hebben het praathuis in Bath vernield. In januari is het afgevoerd voor een eventuele reparatie. De inwoners van Rilland en Bath willen graag een praathuis terugzien. ‘Er is behoefte aan een rustpunt, maar het praathuis heeft ook een sociale functie’, liet de gemeente hierover vorige week weten. ‘Het is een plaats van ontmoeting voor zowel inwoners als passanten en bezoekers.’

Meer uit Reimerswaal

Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

1 dag geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

2 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

2 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

2 dagen geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

4 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

5 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 week geleden