Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL: Nederlanders sturen meer kaartjes sinds uitbraak corona

PostNL: Nederlanders sturen meer kaartjes sinds uitbraak corona

DEN HAAG (ANP) - Sinds het begin van de coronacrisis sturen mensen elkaar vaker post. Een kwart van de Nederlanders verstuurde sinds de virusuitbraak meer kaartjes dan daarvoor. Dat becijfert PostNL, dat onderzoek heeft laten doen onder ruim duizend mensen. Het gaat om zowel handgeschreven kaartjes als fysieke kaartjes via onlineservices. Van de groep die meer post heeft verstuurd tijdens de coronacrisis, verwacht een deel dat ook daarna te blijven doen.

Vooral Nederlanders tot 40 jaar zijn de afgelopen anderhalf jaar actiever post gaan versturen. Van de mensen die meer kaartjes verstuurden, geeft driekwart aan daarbij weleens gebruik te hebben gemaakt van een onlineservice. Dat houdt in dat je via een website opdracht geeft tot het versturen van een fysiek kaartje. Toch zou iets meer dan de helft van de mensen het vooral leuk vinden om een handgeschreven kaartje te ontvangen. Volgens PostNL versturen Nederlanders voornamelijk kaartjes voor verjaardagen, ter condoleance, bij een geboorte en om iemand beterschap te wensen.

Hoe de postvolumes zich komende tijd zullen ontwikkelen, blijft wel afwachten. Bij de laatste kwartaalcijfers meldde PostNL dat er inderdaad ruim 4 procent meer post werd verstuurd dan een jaar eerder. Maar dat was onder meer te danken aan de uitnodigingen voor een coronavaccinatie die werden bezorgd en doordat er sprake was van herstel van de advertentiepost.

De opleving tijdens de coronapandemie volgt op een jarenlange daling van het postvolume. Die voortdurende afname was juist een van de argumenten waarom PostNL is gefuseerd met Sandd. De samensmelting zou nodig zijn geweest om in een krimpende markt de basispostvoorziening in Nederland vijf dagen per week te kunnen voortzetten.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

8 minuten geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

1 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

2 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

3 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

4 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

5 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

6 uur geleden