Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL fors omhoog op beurs Amsterdam na cijfers

PostNL fors omhoog op beurs Amsterdam na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel PostNL stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurs van Amsterdam. De post- en pakketbezorger kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en verhoogde ook zijn winstverwachting voor het gehele jaar. Dat werd beloond door beleggers met een koerswinst van meer dan 6 procent voor PostNL bij de kleinere fondsen op het Damrak.

PostNL denkt nu dat de brutowinst dit jaar hoger zal uitvallen dan gedacht. Ook komen de kosten voor een eerder aangekondigde reorganisatie lager uit dan eerder was voorzien. "We zijn blij dat we de verwachtingen voor het tweede kwartaal op rij hebben overtroffen", aldus PostNL-topvrouw Herna Verhagen in een toelichting op de resultaten. Volgens haar is de hoeveelheid verwerkte pakketten eerder dan verwacht gegroeid.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent lager op 771,31 punten. De MidKap verloor 0,5 procent tot 913,69 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt tekenden verliezen tot 0,3 procent op.

DSM-Firmenich in de plus

In de hoofdindex waren fusieconcern DSM-Firmenich, chemicaliëndistributeur IMCD en chipbedrijf Besi koplopers met plussen tot 1,3 procent. Hekkensluiter in de AEX was ING met een min van 2,4 procent. Branchegenoot ABN AMRO volgde met een verlies van 0,7 procent.

In de MidKap waren kunstmestbedrijf OCI, investeringsplatform Allfunds en apothekentoeleverancier Fagron de lijstaanvoerders met plussen tot 1,2 procent. Biotechnoloog Galapagos, verlichtingsproducent Signify en de aanbieder van postkluisjes InPost vormden de achterhoede bij de middelgrote fondsen met dalingen tot 2 procent.

Koersdaling Siemens, euro- en oliekoers

In Frankfurt kwam Siemens Energy met cijfers en werd daarop ruim 2 procent lager gezet. Het Duitse energiebedrijf kampt met aanhoudende en kostbare problemen met zijn Spaanse windturbinetak Siemens Gamesa. Siemens Energy verwacht daardoor miljarden aan verliezen te lijden en gaat nu die activiteiten tegen het licht houden. In november moeten dan details gemeld worden over de plannen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 82,61 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 86,06 dollar per vat. De euro was 1,0981 dollar waard, tegen 1,1037 dollar bij het Europese beursslot op vrijdag.

Meer uit Financieel

Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

28 minuten geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

1 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

3 uur geleden
Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

13 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

14 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

15 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

17 uur geleden