Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL flink hoger op Damrak na resultaten

PostNL flink hoger op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - PostNL ging maandag flink vooruit op de Amsterdamse beurs. De post- en pakketbezorger verwerkte afgelopen kwartaal minder pakketten en zag de omzet dalen. Topvrouw Herna Verhagen was desondanks tevreden over de prestaties. Zij sprak van een "positief effect van de noodzakelijke stappen" die het postbedrijf moest nemen om de kosten terug te dringen. Ondanks het onzekere economische klimaat houdt PostNL ook vast aan de winstdoelstelling voor dit jaar. Beleggers beloonden het aandeel met een koerswinst van dik 8 procent.

De stemming op de Europese beurzen was terughoudend, na de sterke koerswinsten van afgelopen vrijdag. Beleggers kauwden nog na op het sterke Amerikaanse banenrapport. De sterke banengroei is goed nieuws over de kracht van de grootste economie ter wereld, maar geeft de Amerikaanse centrale bank ook meer ruimte om de rente mogelijk verder te verhogen in de strijd tegen de inflatie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 752,07 punten. De MidKap daalde een fractie tot 935,92 punten. De beurs in Parijs bleef vrijwel vlak. De DAX in Frankfurt won 0,1 procent ondanks een sterker dan verwachte daling van de Duitse industriële productie in maart. De financiële markten in Londen zijn gesloten vanwege een bank holiday in verband met de kroning van koning Charles afgelopen zaterdag.

Philips

Fusiebedrijf DSM Firmenich en ING waren de sterkste stijgers in de AEX, met winsten van 1,6 en 1,3 procent. Staalfabrikant ArcelorMittal volgde met een plus van 1 procent. Philips sloot de rij met een min van 0,6 procent. Het zorgtechnologiebedrijf houdt dinsdag zijn aandeelhoudersvergadering. Vakbonden waarschuwden onlangs voor stakingen bij Philips komende week omdat het concern niet tegemoet wil komen aan eisen voor een nieuwe cao.

In de MidKap gingen bodemonderzoeker Fugro en biotechnoloog Galapagos aan kop, met plussen van 1,5 procent. Kunstmestproducent OCI was de grootste daler met een verlies van 1,5 procent.

Energiezuinige kooktoestellen

De in Amsterdam genoteerde DGB Group won 3,7 procent. Het bedrijf liet weten een mijlpaalbetaling van 450.000 euro te hebben ontvangen voor het project rond energiezuinige kooktoestellen in Kenia om CO2-uitstoot te verminderen.

De euro was 1,1046 dollar waard, tegen 1,1020 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 72,12 dollar. Brentolie steeg 1 procent in prijs tot 76,06 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

2 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

7 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

8 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

12 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

12 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na meevallende iPhone-verkopen

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York, die aanzienlijk hoger openden. Het grote Amerikaanse techconcern zag de verkopen van de iPhone dalen, maar boekte desondanks meer omzet en winst dan verwacht.

14 uur geleden
Schiphol neemt meer tijd voor aanbesteding beveiliging na kritiek

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol neemt meer tijd voor de nieuwe aanbesteding van de beveiliging op de luchthaven. Volgens vakbond CNV is dat mede op aandringen van de vakbonden, omdat er bij de laatste tender, vier jaar geleden, problemen ontstonden. Veel beveiligers werden toen het slachtoffer van het "gevecht om een nieuw contract", zegt CNV-onderhandelaar Erik Maas.

14 uur geleden