Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Postcafé Sint Annaland opent haar deuren

Postcafé Sint Annaland opent haar deuren

SINT- ANNALAND - Het eerste Postcafé van het eiland Tholen is geopend in Sint Annaland. Iedereen die moeite heeft met het lezen en begrijpen van zijn post kan vanaf nu iedere dinsdagmiddag terecht bij Anna Zorgt te Sint Annaland. Men hoopt het postcafé ook naar andere kernen uit te breiden zodat zoveel mogelijk inwoners hulp kunnen krijgen bij het lezen van hun post.

Het Postcafé is een initiatief van het Taalhuis in samenwerking met Anna Zorgt. Het doel van het Postcafé is enerzijds om mensen te helpen met het lezen en begrijpen van hun post. Anderzijds kan zo goed in kaart worden gebracht welke bedrijven en instellingen er onbegrijpelijke post sturen. Zo kan in de toekomst worden voorkomen dat zij onbegrijpelijke post blijven sturen.

Vergoedingen
Het Postcafé zelf is er alleen voor het lezen van post. Echter breiden zij hun diensten ook uit zodat inwoners van de gemeente Tholen ook bij Anna Zorgt terecht kunnen voor het aanvragen van een uitkering Participatiewet, het aanvragen van andere verschillende vergoedingen vanuit de Gemeente Tholen en kwijtschelding Sabewa. De vrijwilligers kunnen ook bijstaan bij het aanpakken van financiële problemen en het op orde brengen van administratie als iemand het overzicht kwijt is.

Hulp
Het Taalhuis Tholen ondersteunt door vrijwilligers op te leiden als voorzieningsconsulenten. Op dit moment zijn er twee vrijwilligers voor het Postcafé en nog eens vier vrijwilligers voor de ondersteuning bij hulpaanvragen. Hilde Wielaard vrijwilligerscoördinator Anna Zorgt is ervan overtuigt dat er meer mensen zijn die hulp kunnen gebruiken bij het lezen van hun post als dat nu bekend is. Ze hoopt dan ook dat mensen snel hun weg zullen vinden naar het postcafé. "Als wij kunnen helpen dan doen we dat graag".

Dankbaar
Een inwoonster van Sint Annaland liep tegen problemen aan toen zij haar rijbewijs moest laten verlengen. Doordat zij gekeurd moest worden en er op dat moment veel problemen bij het CBR waren zag zij door de bomen het bos niet meer. "Wij hebben geen computer thuis en alles gaat tegenwoordig per email" legt zij uit. "De vrijwilligers van het Taalhuis hebben mij geholpen en gelukkig werd mijn rijbewijs zo verlengt. Het voelde gelijk goed, alsof ik in een warm bad terecht kwam. Ik zal dan ook zeker dankbaar gebruik maken van het postcafé en het team vrijwilligers wat kan ondersteunen bij hulpaanvragen."

Diensten
Diana de Bruijn en Ton Bakx zijn tweeënhalf jaar geleden verhuist naar Sint-Annaland en sindsdien vrijwilliger bij Anna Zorgt. Ton legt uit: "Toen wij hier kwamen wonen zijn wij eigenlijk gelijk vrijwilliger geworden. Ik doe van alles wat en het mensen helpen vind ik ontzettend leuk. Toen ik werd gevraagd als vrijwilliger voorzieningsconsulent hoefde ik ook niet lang na te denken. Samen met mijn vrouw word ik nu opgeleid zodat wij de mensen nog beter kunnen helpen". Diana vertelt verder: "We zijn allebei ontzettend blij dat we hier zijn komen wonen en dat wij mee kunnen helpen want als ik later oud ben hoop ik ook dat ik gebruik kan maken van de diensten van Anna Zorgt." [l]

 

Er wordt nog gezocht naar een vrijwilliger voor het Postcafé. Indien u interesse heeft kunt u contact opnemen met Hilde Wielaard, vrijwilligerscoördinator Anna Zorgt 0166-657011. Het Postcafé is iedere dinsdagmiddag van 14:00 uur tot 16:00 uur geopend ook in de vakanties. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom om gezellig binnen te lopen. Vergeet uw post niet mee te nemen.

Meer uit Tholen

Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

2 uur geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

6 uur geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

10 uur geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

14 uur geleden
Dakpannen waaien weg door de harde windstoten in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan de Gareelmakersdreef zijn maandagmiddag de dakpannen van de woning afgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om te helpen.

1 dag geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

1 dag geleden
Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

1 dag geleden