Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Postbedrijf VS vraagt om tijdelijke ontheffing vaccinatieplicht

Postbedrijf VS vraagt om tijdelijke ontheffing vaccinatieplicht

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse staatspostbedrijf USPS vraagt de regering van president Joe Biden om een tijdelijke ontheffing van de vaccinatieplicht. Een verplichte coronavaccinatie leidt volgens de bezorgdienst namelijk tot "het vertrek van veel werknemers", wat er voor kan zorgen dat de post- en pakketbezorging in gevaar komt.

USPS, een van de grootste Amerikaanse overheidsbedrijven, vroeg volgens The Washington Post eerder deze week in een brief om de ontheffing. "Dit land kan het zich niet veroorloven dat de postbezorging in de knel komt", staat in de brief die door de Amerikaanse krant is ingezien.

De door Biden ingestelde vaccinatieplicht geldt, na een juridische strijd, vanaf later deze maand voor personeel van bedrijven met meer dan honderd werknemers. Wie geen prik wil, moet wekelijks worden getest. Ruim tachtig miljoen Amerikanen vallen onder de regel.

Het Witte Huis en arbeidsagentschap OSHA, die de vaccinatieplicht controleert, hebben volgens The Washington Post nog niet gereageerd op het verzoek van het Amerikaanse postbedrijf.

Meer uit Buitenland

Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

24 minuten geleden
WHO wil Europese coronareispas als model voor rest van de wereld

BRUSSEL (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat het Europese coronareisbewijs delen met de rest van de wereld. Het digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de Europese Unie bewezen tijdens de corona-epidemie. Het zou bij een volgende pandemie veel breder dienst kunnen doen, maar er ook bij kunnen helpen dat bijvoorbeeld vluchtelingen bij hun medische gegevens kunnen.

27 minuten geleden
Britse premier meldt flinke afname illegale migratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft een succes geclaimd bij de aanpak van illegale migratie. Hij meldt een afname "van bijna 90 procent" van het aantal Albanese migranten dat in kleine bootjes arriveert in het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal illegale oversteken via het Kanaal zou in enkele maanden tijd met 20 procent zijn verminderd.

2 uur geleden
Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Ook Oekraïense autoriteiten zeggen terrein te winnen in de omgeving van Bachmoet.

3 uur geleden
VS geven beelden vrij van incident met oorlogsschepen bij Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en China maken elkaar verwijten over een incident met oorlogsschepen uit de twee landen in de Straat van Taiwan. De Amerikaanse marine publiceerde een video met beelden van de "onveilige interactie". Een Chinees schip zou de Amerikaanse torpedobootjager USS Chung-Hoon hebben afgesneden.

3 uur geleden
Oekraïense minister: helft schuilkelders Kyiv onbruikbaar

KYIV (ANP/RTR) - De helft van de schuilkelders in de Oekraïense hoofdstad Kyiv is niet klaar voor gebruik. Dat zegt minister van Strategische Industrieën Oleksandr Kamysjin, op basis van een onderzoek dat werd ingesteld nadat drie Oekraïners om het leven waren gekomen bij een Russische aanval omdat ze geen schuilkelder in konden vluchten.

4 uur geleden
'Beruchtste moordenares' Australië vrij na twijfel over schuld

SYDNEY (ANP/RTR/AFP) - Een Australische vrouw die 20 jaar vastzat voor de dood van haar vier kinderen, heeft gratie gekregen en is vrijgelaten. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat Kathleen Megan Folbigg mogelijk onschuldig is.

6 uur geleden