Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

Toezichthouder ACM meldde eerder deze week al dat de kwaliteit van de postbezorging achteruit blijft gaan, terwijl de prijs van een postzegel alleen maar verder stijgt. Adriaansens vindt deze situatie "niet langer acceptabel" en zint op maatregelen voor de langere termijn. Tegelijkertijd denkt zij na over maatregelen die in de tussentijd de voorspelbaarheid van de postbezorging ten goede komen.

"Het feit dat de prijs omhooggaat, maar de post niet op tijd bezorgd wordt, is niet best", zei Adriaansens na afloop van de ministerraad. Meer tijd voor postbezorging is een van de mogelijke maatregelen, waar de minister nu op voorsorteert. "Het is zodanig zorgelijk dat ik vind dat mijn opvolger daar snel mee aan de slag moet."

Onderzoek

Ze vindt het daarnaast ook belangrijk dat naar de toekomst van de postmarkt wordt gekeken. Het ministerie gaat daar onderzoek naar doen. "Er zal altijd een bepaalde mate van brievenpost blijven." De omvang neemt weliswaar af, maar rouwpost, medische post en brieven van de Belastingdienst zullen er altijd blijven, verwacht Adriaansens.

Uit eerder onderzoek blijkt volgens Adriaansens dat consumenten en bedrijven bezorgzekerheid verkiezen boven bezorging op de volgende dag. Daarom is een langere bezorgtermijn een van de opties waarnaar wordt gekeken. Voor rouwkaarten en medische post blijft wel gelden dat die binnen 24 uur moeten worden bezorgd, op zes dagen in de week (maandag tot en met zaterdag).

Meer uit Politiek

Blijft Markuszower Kamerlid, vragen oppositiepartijen na screening

DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartijen vragen zich af of PVV'er Gidi Markuszower nog Kamerlid kan blijven na het bericht dat hij geen minister en vicepremier wordt na een screening door de AIVD. DENK-leider Stephan van Baarle wil komende dinsdag een debat aanvragen over de gang van zaken en is van plan om hier Kamervragen over in te dienen. Markuszower verliest wat hem betreft ook zijn baan als parlementariër. SP en D66 gaan niet zover, maar laten wel hun ongenoegen en verbazing blijken.

3 uur geleden
Defensiebonden voorzichtig positief over voordracht Tuinman

DEN HAAG (ANP) - Defensievakbonden AFMP en VBM staan in principe positief tegenover de voordracht van Gijs Tuinman door de BBB als staatssecretaris van Defensie. Tuinman is nu Tweede Kamerlid voor de BBB en drager van de Militaire Willemsorde, de hoogste militaire onderscheiding. Ook werkte hij op het ministerie van Defensie. Ruben Brekelmans, nu nog Kamerlid voor de VVD, wordt genoemd als minister van Defensie.

6 uur geleden
Bijna alle namen bewindslieden nieuw kabinet gelekt

DEN HAAG (ANP) - De namen van bijna alle bewindslieden van het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB zijn naar de media gelekt. De laatste namen die nog naar buiten moet komen zijn twee staatssecretarissen van de PVV. De BBB heeft zijn vijf bewindslieden inmiddels officieel bevestigd.

7 uur geleden
Ollongren: alle onderdelen extra Patriot voor Oekraïne binnen

BRUSSEL (ANP) - Nederland heeft met een aantal bondgenoten alle benodigdheden verzameld voor een extra Patriot-luchtverdedigingssysteem voor Oekraïne. Het is nog wel zaak om te kijken of alle onderdelen bij elkaar passen, zegt demissionair defensieminister Kajsa Ollongren. Maar dan zou Oekraïne op een extra exemplaar van het felbegeerde wapen kunnen rekenen.

7 uur geleden
BBB bevestigt nieuwe bewindslieden

DEN HAAG (ANP) - De BBB bevestigt officieel de nieuwe bewindslieden die voor de partij in het kabinet gaan zitten. Alle namen waren al uitgelekt. De andere coalitiepartijen en de formateur hebben de namen van de bewindslieden nog niet naar buiten gebracht.

8 uur geleden
Hulporganisatie verbaasd over voordracht Klever als minister

DEN HAAG (ANP) - De christelijke noodhulporganisatie ZOA zegt verbaasd te zijn dat de PVV Reinette Klever heeft voorgedragen als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp. Volgens een woordvoerder lijkt Klever zelf "niet te geloven" in ontwikkelingssamenwerking, gebaseerd op eerdere uitspraken die zij deed. "Dat vinden wij wel opmerkelijk."

8 uur geleden
Kamer wil dat stichting Laurentien doorgaat met toeslagenherstel

DEN HAAG (ANP) - Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil graag verder met een alternatieve route om ernstig gedupeerden in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag te compenseren. Demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) hoopt nog voor de zomer duidelijk te kunnen maken onder welke voorwaarden dat kan, en hoeveel extra geld daarvoor nodig is.

8 uur geleden