Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Portugal heet Britse toeristen weer welkom

Portugal heet Britse toeristen weer welkom

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Britten mogen vanaf maandag weer op vakantie naar Portugal. Het land maakte bekend zijn grenzen voor Britse toeristen weer open te stellen nadat dit door de coronamaatregelen maandenlang niet mogelijk was.

Britse toeristen mogen vanaf 17 mei weer naar Portugal reizen als zij een negatieve Covid-19-test kunnen overleggen, aldus de Portugese dienst voor toerisme in een verklaring. Het Verenigd Koninkrijk voegde Portugal vorige week toe aan zijn zogenaamde "groene lijst" van bestemmingen waar naartoe mag worden gereisd.

Door de terugkeer van Britse toeristen, die doorgaans grootste groep vakantiegangers van het Zuid-Europese land vormen, neemt de vraag naar vluchten en hotelkamers voor aankomende zomer al toe.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, easyJet Plc en de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP, hebben de capaciteit voor vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Portugal opgevoerd. Pestana Hotel Group, de grootste hotelexploitant van Portugal, merkt ook een toename van het aantal reserveringen van Britse ingezetenen.

Britten mochten al wel naar Portugal reizen als ze er terugkeerden of voor zogenaamde "essentiƫle doeleinden". Het Portugese eiland Madeira laat sinds februari ingeƫnte reizigers uit landen waaronder het Verenigd Koninkrijk weer toe.

Meer uit Financieel

Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

2 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

4 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

4 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

5 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

14 uur geleden
Beurzen New York positief het weekend in na sterk banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten het weekend ingegaan. Beleggers zagen in het nieuwe banenrapport van de Amerikaanse overheid nieuw bewijs dat de Verenigde Staten een recessie ontlopen, ondanks de reeks renteverhogingen waarmee de Federal Reserve de hoge inflatie bestrijdt.

15 uur geleden