Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Popronde strijkt weer neer in Zeeuwse hoofdstad

Popronde strijkt weer neer in Zeeuwse hoofdstad

MIDDELBURG - Op donderdag 11 november 2021 vindt de veertiende editie van de Popronde Middelburg plaatst. Dit jaar zijn er zestien acts te zien op 8 locaties. De optredens van de jonge, opkomende bands die de Popronde vertegenwoordigen, vinden plaats in kroegen, restaurants, café’s en podia in het centrum van de stad. Een aantal groot aantal bands brak eerder landelijk door via dit festival, voorbeelden hiervan zijn: Kensington, Dotan, Blaudzun, De Staat en Racoon. Willemien Clement, directeur van Poppodium De Spot zal om 19:30h de Popronde officieel openen in de Vleeshal. Aansluitend het optreden van Loupe. Om 23:00h start de laatste band GUYY in Poppodium de Spot.

Vanwege corona kon het festival vorig jaar niet doorgaan maar dit jaar kan het wel weer plaats vinden. Voorgaande edities was het evenement altijd gratis toegankelijk. Dit jaar wordt er wel met een ticketsysteem en bandjes gewerkt zodat bezoekers met een bandje zonder problemen alle locaties kunnen bezoeken. Met een passe-partout ticket van vijf euro krijg je een polsbandje bij de infostand of bij je eerste show, waarna je vrij kunt bewegen tussen locaties en optredens.

Door de hoeveelheid bands (16) is er een breed scala aan muziekgenres vertegenwoordigd. Zo vertegenwoordigd DADA met zijn autobiografische teksten hiphop in een combinatie met kleinkunst. De vrouwenband Loupe speelt dromerige indie-rock songs. Daarnaast is er ook wereldmuziek van Son de Aquí, de band maakt krachtige en dansbare muziek en heeft Mexicaanse roots. Het Rotterdamse duo KUZKO neemt je mee op een speelse reis van indie songs met syth-pop. De band KUZKO staat dit jaar ook op het internationaal bekende showcase festival Noorderslag geprogrammeerd.

Ook dit jaar zal WFM96 een live radio verslag maken van de Popronde Middelburg. De uitzending start om 19:00h en zal om 23:00h eindigen. De radiostudio is ook te bezoeken in Café de Croone (Vlasmarkt 14) in Middelburg. WFM96 is te beluisteren via 96.0 fm, Delta kanaal 999 en wereldwijd op WFM96.nl. Via de Facebookpagina facebook.com/WFM96/ zal een livestream plaatsvinden.

Voor het volledige programma kun je terecht op www.popronde.nl/steden/middelburg of op https://www.facebook.com/PoprondeMiddelburg.

Line up en speeltijden bands:

19:30 uur Loupe (Vleeshal, Vleeshal, Markt 1)
19:45 uur Zoë Low (Koffiepand, Korte Geere 19)
20:00 uur JASONWATERFALLS (De Spot, Beddewijkstraat 15)
20:30 uur DADA (Cafe 39, Vlasmarkt 39)
20:30 uur Juan Juan (Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30)
20:30 uur Melle (Seventy Seven , Markt 77)
21:00 uur Graeme James (Koffiepand, Korte Geere 19)
21:00 uur Hey Team (t Hof , Vlasmarkt 20)
21:30 uur MEAU (De Spot, Beddewijkstraat 15)
21:45 uur Son de Aqui ( Herberg, Pottenmarkt 2)
22:00 uur Max Poolman (Cafe 39, Vlasmarkt 39)
22:15 uur KEES (Koffiepand, Korte Geere 19)
22:15 uur Sultan (Seventy Seven , Markt 77)
22:30 uur KUZKO (Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30)
22:30 uur The Desmonds (t Hof , Vlasmarkt 20)
23:00 uur GUYY (De Spot, Beddewijkstraat 15)

Meer uit Middelburg

Week van de Klasseboer brengt voedsel tot leven (5 - 9 juni)

BIGGEKERKE - Veel scholieren weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Het antwoord daarop is het vertrekpunt voor deze jaargang van de Week van de Klasseboer. Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023 zetten Klasseboeren hun deuren open voor scholen om belevend te leren over de herkomst van voedsel.  Steeds meer basis- en middelbare scholen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere scholier een boerderijles te geven. Daarbij mikken de Klasseboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles hebben geboekt. Die krijgen een les gratis.

46 minuten geleden
Geef de Zeeuwse Concertzaal vleugels!

MIDDELBURG - De akoestische kwaliteit van de concertzaal maakt het gebouw uniek, een nieuwe vleugel maakt dit compleet. De huidige vleugel voldoet niet meer aan die kwaliteiten en heeft mankementen, waardoor het spel van de top-musici die erop spelen niet meer tot zijn recht komt en ze eigenlijk niet meer op de vleugel kunnen spelen. De akoestiek van de zaal is al fenomenaal en het gebouw, foyer en zaal zijn voortreffelijk: nu nog een nieuwe vleugel die deze kwaliteit waarborgt! Zo doet de Zeeuwse Concertzaal niet onder voor het Concertgebouw, kunnen toppianisten de unieke akoestiek in de zaal tot leven brengen en krijgen Zeeuwen de kwaliteit die ze verdienen. Tijdens eerdere acties, waaronder de veiling is er al een groot bedrag bij elkaar gefinancierd, maar om de laatste €15.000 op te halen is de Zeeuwse Concertzaal een crowdfundingcampagne gestart.

1 uur geleden
Project Oranjezon 2023 moet overlast in de duinen van Oranjezon een halt toe roepen

VROUWENPOLDER De afgelopen jaren stapelde de klachten over recreanten die de duinen van Oranjezon gebruikten als ontmoetingsplek voor seksuele handelingen zich op. Inmiddels heeft Gemeente Veere acht borden geplaatst ter verduidelijking van het gewenste gedrag.

2 uur geleden
Westkapelle lanceert jubileumbier Dobbel en Dwas

WESTKAPELLE - Een dorp getekend door een levenslange verbinding met de zee en zijn achterland, dat door de eeuwen heen een prominente rol heeft opgeëist door de scheepvaart, handel en visserij. Om die reden kreeg Westkapelle 800 jaar geleden – op 13 mei 1223 - stadsrechten. Dit karakter werd nog eens versterkt door een rijke geschiedenis van dijkwerkers, boeren en ambachtslieden. Een eigenzinnig, betrouwbaar, saamhorig en ondernemend volkje. 

3 uur geleden
Stadcamping Zeeland te Middelburg wint prijs 'beste camperplaats Nederland'

MIDDELBURG - Uit 1400 camperplaatsen won Stadscamping Zeeland de ACSI Award in de categorie ‘Best motorhome pitches Netherlands’. Ook deze tweede editie van de ACSI Awards was een succes. Kampeerders in Europa hebben opnieuw massaal gestemd op hun favoriete campings.

3 uur geleden
Danischa Bah is Nationaal Voorleeskampioen

MIDDELBURG – Voor het tweede jaar op rij wint een Zeeuwse basisschoolleerling de Nationale Voorleeswedstrijd. Ze kan het zelf nauwelijks geloven, maar het is waar. Danischa Bah (12) wist haar zenuwen te bedwingen en de jury te overtuigen. Als Nationaal Voorleeskampioen is zij een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

4 uur geleden
Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

2 dagen geleden