Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poortersweg is tot oktober dicht voor verkeer

Poortersweg is tot oktober dicht voor verkeer

RITTHEM - De Poortersweg is sinds maandag dicht voor verkeer. De afsluiting is nodig voor de aanleg van de nieuwe entree van Vlissingen.

Er wordt onder meer een rotonde naar de marinierskazerne en bedrijventerrein Souburg II aangelegd. De Marie Curieweg is al verlengd en de Diensvlietweg en Ritthemsestraat verruimd. Ook is begonnen met de werkzaamheden aan de fietstunnel.

Asfalt

Op de Poortersweg verwijdert de aannemer het asfalt en fundering en hij brengt voorbelasting aan op de plek waar de rotonde komt. De grond moet hier nog inklinken. Ook werkt de aannemer verder aan het riool en de fietstunnel. Fietsers en ander langzaam verkeer moeten omrijden. Zij worden omgeleid via het viaduct en de Oosterhavenweg. De aannemer heeft op verzoek van de gemeente Vlissingen extra lichtmasten op de route geplaatst in verband met de veiligheid.

Sluis

Auto’s mogen niet komen op deze weg. Er is een bussluis aangebracht om sluipverkeer tegen te gaan. “Als ze toch zo rijden, staan ze op een gegeven moment met vier wielen van de grond”, zegt projectleider Raymond Versloot.

Viaduct

Auto’s kunnen omrijden over de doorsteek bij het viaduct, de Marie Curieweg, Ritthemsestraat en de A58. De Poortersweg is tot in oktober afgesloten. “In de week van de herfstvakantie moet het weer open gaan. Op de maandag daarna gaat alle verkeer via de nieuwe rotonde naar de Kenniswerf en het gebied daarachter.”

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

2 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

2 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

3 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

4 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

5 dagen geleden