Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiekorps New York krimpt snel

Politiekorps New York krimpt snel

NEW YORK (ANP) - De politie in New York (NYPD), waarschijnlijk het grootste korps van de VS, verliest in snel tempo personeel. De NYPD spreekt van 2385 aanvragen voor vervroegd pensioen of pensionering sinds 6 oktober. Het is bijna 90 procent meer dan in dezelfde weken vorig jaar. Daarnaast hebben 37 politiemensen ontslag genomen sinds 6 oktober. De cijfers van het politiekorps over de periode 26 maart tot 6 oktober zijn ook niet bemoedigend: 1838 politiemensen gingen de deur uit voor hun (mogelijk vervoegd) pensioen in vergelijking tot bijna 1000 agenten in dezelfde periode van 2019, meldde Fox News.

Volgens de NYPD, waar nog altijd 34.500 mensen werken, is er een uiterst zorgwekkende leegloop gaande. Die is mogelijk mede veroorzaakt door de protesten en de politieke strijd dit jaar waarbij de politie in veel plaatsen wordt beschuldigd onnodig geweld te plegen en racistisch te zijn. Daarom wordt er in veel plaatsen onder invloed van demonstraties door politici fors bezuinigd op het korps.

Een van de bekendste agenten die bij de NYPD wegliepen is een hoge officier afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, Fausto Pichardo. Hij kondigde afgelopen dinsdag zijn vertrek aan als hoofd van de afdeling patrouilles. De 43-jarige Pichardo die 20 jaar jaar bij de New Yorkse politie had gewerkt, zou volgens plaatselijke media boos zijn over de bemoeizucht van burgemeester Bill De Blasio. Die kondigde na een reeks linkse protesten in de stad een ingrijpende beperking aan van de begroting van de NYPD over het seizoen 2020/2021.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Moskou stelt inwoners coronavaccinatie in vooruitzicht

MOSKOU (ANP/RTR) - De autoriteiten in de Russische hoofdstad Moskou hopen volgende maand op grote schaal inwoners te kunnen vaccineren tegen het coronavirus. Locoburgemeester Anastasia Rakova van de metropool zegt volgens Russische media dat al voorbereidingen worden getroffen. Enkele duizenden mensen uit risicogroepen zouden al zijn ingeënt.

29 minuten geleden
Hongarije praat met China en Rusland over coronavaccins

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse premier Viktor Orbán verwacht dat zijn land in april de "overwinning over de coronapandemie" kan uitroepen. Orbán zei op de staatsradio dat de eerste lading vaccins tegen het virus eind december of begin januari wordt verwacht. Zijn regering praat ook met China en Rusland over het aanschaffen van dergelijke middelen. Dat betekent volgens de premier dat in het voorjaar mogelijk gekozen kan worden uit twee of drie vaccins.

2 uur geleden
'Man (47) aangehouden na bloedbad Nice'

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Franse autoriteiten hebben een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag in Nice. Hij zou in contact hebben gestaan met de man die drie mensen ombracht in die zuidelijke kuststad, berichten Franse media op basis van anonieme bronnen. De veertiger is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

2 uur geleden
Trump en Biden voor laatste campagneweekend naar Midden-Westen

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden gaan op de laatste vrijdag voor de presidentsverkiezingen naar het Midden-Westen van de Verenigde Staten. Daar voeren ze campagne in belangrijke staten waar geen van de kandidaten zeker lijkt te zijn van een overwinning.

3 uur geleden
Wederom recordaantal besmettingen in Duitsland

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In het afgelopen 24 uur kwamen er 18.681 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het RIVM.

4 uur geleden
Nieuw-Zeeland stemt voor legaliseren euthanasie

WELLINGTON (ANP) - Nieuw-Zeeland heeft in een referendum eerder deze maand voor het legaliseren van euthanasie gestemd. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag die de Kiesraad van het land vrijdag gepubliceerd heeft. De wet, die vanaf november 2021 in werking treedt, staat terminale mensen die minder dan zes maanden te leven hebben toe euthanasie aan te vragen.

7 uur geleden
VS zien voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen

BALTIMORE (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur voor het eerst meer dan 90.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt uit tellingen van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Tussen woensdag en donderdag (lokale tijd) zijn 91.295 nieuwe gevallen gemeld in het land, dat sinds medio oktober het aantal besmettingen opnieuw ziet oplaaien.

8 uur geleden