Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Politiebonden kondigen stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan

Politiebonden kondigen stiptheidsacties en werkonderbrekingen aan

DEN HAAG (ANP) - De politiebonden bereiden stiptheidsacties en werkonderbrekingen voor. De acties beginnen bij de mobiele eenheid (ME) en de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel.

"De politiek blijft weigeren overtuigende nieuwe maatregelen te nemen om de onderbezetting terug te dringen, ondanks de vele noodsignalen van de bonden over de gevolgen voor het personeel. Dan zit er voor ons niets anders op dan verbeteringen af te dwingen door acties", staat op de websites van de bonden.

"De rellen van afgelopen weekend maakten eens te meer duidelijk dat het korps lijdt aan een chronische onderbezetting. Daardoor komt de veiligheid van de medewerkers steeds meer in het gedrang." De politiebonden vrezen dat de politie volgend jaar een begrotingstekort van 300 miljoen euro moet opvangen. "Het gevolg daarvan zal waarschijnlijk nog minder inzetbare capaciteit zijn, bijvoorbeeld door vacaturestops en andere noodgedwongen bezuinigingsmaatregelen."

De acties krijgen binnen afzienbare tijd vorm. Actievoerders zeggen zich tijdens de acties streng te gaan houden aan werktijden, procedures en rustdagen. "We moeten het probleem zichtbaar maken", zegt Maarten Brink, projectleider van de politieacties namens de vier politievakbonden. "Puur uit loyaliteit lopen de collega’s alle gaten dicht. En daar hebben we uiteindelijk alleen onszelf mee. Als wij altijd alles oplossen, heeft niemand een probleem. Behalve de collega’s, die lopen al lange tijd op hun tandvlees."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk ingenomen in week tijd

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse opsporingsdiensten hebben in de week van 15 tot en met 21 november bijna 3000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dat gaat om vuurwerk dat hoe dan ook niet in ons land is toegestaan en niet om het consumentenvuurwerk dat dit jaar tijdelijk verboden is. De opsporingsdiensten hebben tot nu toe in 2021 meer vuurwerk ingenomen dan in heel vorig jaar, blijkt uit de wekelijkse vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie (OM).

12 minuten geleden
Omar L. in hoger beroep: ik ben geen grote boef en onschuldig

SCHIPHOL (ANP) - Omar L. (31), die is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, zegt maandag in hoger beroep dat hij onschuldig is. L. staat bij het gerechtshof terecht voor de liquidaties van Eaneas Lomp in Krommenie en Chahid Yakhlaf in Kerkdriel, waarvan hij volgens het Openbaar Ministerie de opdrachtgever was. L. werd in juni 2019 ook veroordeeld voor drie moordpogingen.

25 minuten geleden
Quarantaine controleren bij voordeur niet te doen voor boa's

BAARN (ANP) - Het aan de voordeur controleren van mensen die in quarantaine zitten is niet te doen voor boa's. Handhaving bij mensen thuis is een taak van de politie, maar die heeft daar net als de boa-organisatie niet voldoende capaciteit voor. Bovendien worden er in de coronacrisis steeds meer handhavingstaken plotsklaps op het bordje van boa's geschoven. De grens is allang bereikt, aldus Richard Gerrits, voorzitter van de boa-vakbond BOA ACP.

43 minuten geleden
Meer geld naar hulp bij digitale zaken in bibliotheken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt de komende jaren 18 miljoen euro extra vrij voor hulp die bibliotheken bieden aan mensen die het lastig vinden de overheid via de digitale kanalen te bereiken. De vraag hiernaar is de laatste tijd toegenomen, onder meer door de CoronaCheck-app die nodig is voor bijvoorbeeld een bezoek aan een café of restaurant.

2 uur geleden
Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

3 uur geleden
Scholieren moeten mondkapjes gaan dragen

DEN HAAG (ANP) - Scholen moeten in ieder geval tot 18 december nieuwe coronamaatregelen treffen, zoals dat alle leerlingen mondkapjes moeten gaan dragen wanneer ze bewegen. Vanaf nu moeten scholieren onder de 12 jaar al thuisblijven bij milde klachten. Eerder hoefde dat alleen wanneer ze hoestten of koorts hadden.

6 uur geleden
Noord/Zuidlijn volgens studie groot succes, maar niet overal

AMSTERDAM (ANP) - De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een groot succes, melden Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam op basis van een vierjarige wetenschappelijke studie. Toch hebben bewoners in sommige buurten een "mindere beleving".

10 uur geleden